Marmaris Limanı'na sabah saat 07:30 sularında ilk yanaşan Alman asıllı Transocean Tur'un charter yaptığı Bahama bayraklı Astor kruvaziyer gemisi oldu. Pire Limanı'ndan içerisindeki 307 yolcu ve 246 mürettabatıyla Marmaris'e gelen Astor gemisi, Alman turistlerin tatil beldemizi gezip güzelliklerini keşfettikten sonra saat 13:00'te Limasol Limanı'na gitmek üzere ayrıldı.

Astor gemisinin ardından, Marmaris Limanı'na bugün saat sabah 09:00'da ilk kez yanaşan ve rutin seferlerinin ilkini gerçekleştiren gemi ise MSC kruvaziyer firmasına bağlı MSC Melody isimli lüks dev kruvaziyer gemisi oldu. Çoğunluğunu İtalyan turistlerin oluşturduğu içerisindeki 935 yolcu ve 540 mürettabatıyla Roma'dan gelen Panama bayraklı MSC Melody, misafirlerinin Marmaris'in tadını çıkartmasının ardından saat 17:00'de limanımızdan ayrılarak Limasol'a doğru yol aldı. MSC Melody gemisi, İtalya'nın Roma şehrinden başlayarak Marmaris, Limasol, Haifa (İsrail), Katakolon (Yunanistan), Genoa (İtalya) limanlarını gezerek 11 gecelik Akdeniz turunu yine Roma Limanı'nda bitireceği güzergahına 26 Ekim'e kadar sürekli devam ederek bütün sezon boyunca 11 günde bir Marmaris Limanı'nı ziyaret etmeye devam edecektir.

İki geminin de ilk gelişini kutlamak amacıyla karşılama töreninin hazırlandığı Marmaris Limanı'nda, Alman ve İtalyan turistler gemiden iner inmez folklör gösterileri ve kırmızı karanfillerle karşılandı. Yüzlerindeki gülümsemelerle önceden kendileri için hazırlanmış standa gelerek Marmaris hatırası olarak dağıtılan kartpostal, kitap ayracı, nazar boncuğu, magnetlerden alıp türk lokumunun tadına bakma imkanı buldular. Gördükleri ilgiden çok memnun kalan kruvaziyer gemi yolcuları alış-veriş yapmak üzere şehre doğru yol aldılar. Kaptanların da unutulmadığı günde, Marmaris Liman İşletmesi yetkilileri gemide ziyaretlerine giderek üzerinde gemi figürü olan çini desenli plaketleri hatıra olarak sundu. Marmaris'in eşsiz güzelliğinden çok etkilendiklerini belirten kaptanlar her şeyden çok memnun kaldıklarını bildirdiler.

Editör: TE Bilişim