MARMARAY'IN SON İHALESİ 29 MAYISTA

ANKARA - Asya ile Avrupa'yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesi'nde kullanılacak 440 adet demir yolu aracının temini için açılan uluslararası ihalede, mali teklifler 29 Mayıs Perşembe günü açılacak.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakanlığa bağlı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünün (DLH) yürüttüğü projede, Gebze-Halkalı arasında sefer yapacak 440 adet demir yolu aracının temini için 7 Haziran 2007 tarihinde ön yeterlilik çağrısı yapılmıştı.

Ulaştırma Bakanlığı, ön yeterliliği kazanan firmaları mali teklif vermeye davet etmişti. İhalenin teklifleri Mart ayında alındı. Güney Kore'den Hyundai ROTEM, Fransa'dan ALSTOM, İspanya'dan CAF, Kanada'dan Bombardier ve Almanya'dan Siemens ile Türkiye'den Nurol'un oluşturduğu ortak girişim teklif vermişti. Mali teklifleri daha sonra açılmak üzere notere teslim eden ihale komisyonu, teknik yönden 4 teklifi değerlendirdi.

Firmaların mali teklifleri ise 29 Mayıs Perşembe günü açılacak.

Projenin son ihalesiyle temin edilecek ve Gebze-Halkalı arasındaki 77 kilometrelik hatta sefer yapacak 440 adet demir yolu aracının yatırım bedeli 750 milyon avro olarak belirlenmişti.

Demir yolu araçlarının temini ihalesiyle Marmaray Projesi'ndeki son ihale de gerçekleştirilmiş oldu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim