Marmaray’ın elektromekanik teçhizatları için ihaleye çıkılıyor

Türkiye'nin ulaştırma sektöründe en büyük yatırımları arasında yer alan tüp geçidi de bünyesinde barındıran ve kısa adı “Marmaray” olan Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesine yönelik ihale, programa uygun yürütülüyor.

Söz konusu hattın inşaat, elektromekanik ve teçhizat temini ile ilgili DLH Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce açılan uluslararası ihalede ön-yeterlilik belgeleri, 24 Ocak'ta DLH Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edilmesi yönünde karar alınan “Marmaray” projesinin bu etabı ile ilgili olarak yapılacak çalışmalar arasında, İstanbul Boğazı’na inşa edilecek tüp geçitle yapılacak elektromekanik ve teçhizat işleri de yer alıyor. Üç ayrı bölümden oluşan “Marmaray” projesi kapsamında, söz konusu tünel yapımının yanı sıra banliyö hatlarının yenilenmesi ile söz konusu hatlarda kullanılacak elektromekanik ve mekanik sistemlerinin temini yer alıyor.

Söz konusu ön-yeterlilik daveti, CR1 Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi Sözleşmesi: İnşaat, Elektrik ve Mekanik Sistemlerini kapsayacak. Tamamlandığında saatte 70 bin adet yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak “Marmaray” sisteminin tüm üniteleri ile 2008 yılında hizmete alınması öngörülüyor. Projenin maliyetinin büyük bölümü, Japon JBIC ile Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanan kredilerden karşılanacak.

Kaynak: AA

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim