MARMARAY'DA SON TÜP TÜNEL DENİZE BATIRILDI
 
İSTANBUL - Asya ile Avrupa'yı denizin altından bağlayacak Marmaray Projesi'nde son tüp tünel Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla denize batırıldı. 

Üsküdar Marmaray İskelesi'ne gelen Yıldırım, basın mensuplarıyla römorkörlere binerek tüp tünelin bağlı bulunduğu ''Ecem Sultan'' platformuna gitti. Burada düzenlenen törende konuşan Yıldırım, İstanbulluları bu sabah vaktinde güzel bir sürprizle uyandırdıklarını belirterek, ''Tarihi proje Marmaray'da önemli bir aşamayı geride bırakıyoruz'' dedi. 

Son tüp elemanın da denize indirildiğini ve yerine yerleştirildiğini kaydeden Yıldırım, indirilen parçanın 100 metre uzunluğunda, 15,5 metre eninde, 9 metre yüksekliğinde ve 15 bin 500 ton ağırlığında bir tüp tünel parçası olduğunu söyledi. 

Yıldırım, yerleştirilen tüp tünel parçasıyla Üsküdar'dan Sarayburnu arasında 1400 metre uzunlukta ve denizin 60 metre altındaki tüpün gidişli gelişli olarak tamamlandığını bildirdi.

Kazlıçeşme'den Sirkeci'ye, Üsküdar'dan Söğütlüçeşme'ye yerin altından tünel açma çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti: 

''Proje bununla bitmiyor. Bundan sonra Söğütlüçeşme'den Gebze'ye, Kazlıçeşme'den Halkalı'ya, yüzeyde 3 hat halinde devam eden 30'dan fazla istasyonu olan proje tamamlandığında 1,5 milyon İstanbulluya hizmet edecek. Önemli bir projeyi tamamlamış olacağız. Sadece İstanbulluya toplu ulaşımda değil, aynı zamanda Asya'dan Avrupa'ya asırlar boyu hizmet veren tarihi İpekyolu Projesi'ni de 2 kıta altından kesintisiz birleştirecek bu projeyi tamamlamış olacağız.''

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim