Habertürk yazarı Yiğit Bulut'un bugünkü köşesine taşıdığı konu, Türkiye'nin ciddi bir risk altında olduğunu gözler önüne serdi.
 
DÜNYANIN İSTEMEDİĞİ ZEHİRLİ KİMYASAL ATIKLAR DEPOLANACAK
 
Yazıya göre Hollanda kökenli Royal Vopak şirketi Yalova Taşköprü'de dünyanın en büyük tehlikeli kimyasal atık depolama tesisini kuruyor. Bu tesiste dünyanın istemediği zehirli, kimyasal atıklar depolanacak.
 
150'DEN FAZLA DEPOLAMA TANKI
 
Yaklaşık 30 dönüm üzerinde kurulması planlanan tesiste 150'den fazla depolama tankı kurulacak. Bu depolama alanlarına ulaşım için denize 1000 metre uzunluğunda bir liman da inşa edilecek.
 
ASIL TEHLİKE FAY HATTI
 
İşin daha da korkunç kısmı gelişmiş ülkelerin kendi ülkelerinde istemedikleri atıkların depolanacağı Yalova 'da atıkların altından geçecek olan fay hattı. Bu aktif olan hattın kırılması halinde bütün Marmara Bölgesi bu felaketten etkilenecek

 YİĞİT BULUT'UN YAZISI

ÜLKEMİZ çok ciddi bir tehlike altında! Birileri "nasıl" yapıyorlar bilmiyorum "YAPMIŞLAR" ve Yalova'ya "Dünyanın en büyük kimyasal atık deposunu" kurmak için belirli bir noktaya gelmişler...
Sevgili dostlar, durum ve gelinen nokta Türkiye adına ÇOK AMA ÇOK VAHİM! Türkiye bakıyor ve Hollanda kökenli Royal Vopak firması Yalova Taşköprü'de dünyanın en büyük tehlikeli kimyasal atık depolama tesisini kuruyor! Daha açık yazayım: YALOVA'yı "gelişmiş ülkelerin istemediği zehirli, patlayıcı kimyasal atıklarının deposu" haline getiriyor! Rakamlar korkunç; yaklaşık 30 dönüm üzerine 150'den fazla depolama tankı yapılacak ve bu tanklara denizden ulaşım için 1000 metreye yakın "iskele" kurulacak! Hollanda'dan, Fransa'dan, Kanada'dan ve daha birçok "değerli vatandaşı" olan ülkenin kendi sınırları içinde istemediği "PİSLİKLER" gemilere yüklenecek ve TÜRKİYE'deki ÇÖPLÜĞE gönderilecek!
Sorun sadece Yalova ile de sınırlı değil! Burada depolanacak ve bizim asla "kontrol etmeyeceğimiz" atıklar "altından geçen aktif fayın" kırılması veya başka bir sebeple "patlarsa" Marmara Bölgesi YOK OLACAK! Daha açık yazayım: Kendi elimizle İstanbul'un yani KÜRESEL GÜÇ BÜYÜK DEVLET TÜRKİYE'nin KALBİNİN dibine BOMBA inşa ettirmiş olacağız!

Sonuç: Bu tesisi yapanlar amaçlarına ulaşmak için her türlü yolu deniyorlar! Hem pisliklerini depolayacaksın, hem de Türkiye'nin KALBİNE bombayı yerleştireceksin!

Son söz: Türkiye buna İZİN vermiş olamaz! Bu işi takip edenler "bizi hükümet destekliyor, olur aldık" diyorlar ki; BEN BUNA ASLA AMA ASLA inanmak istemiyorum ve inanmıyorum! Bu hükümet küresel-emperyal güçlere karşı büyük bir savaş verdi ve IMF'yi Türkiye'den kovma başarısını gösterdi. Böyle bir gerçeklik içinde "Hollanda Kraliçesi'nin İsrail kökenli ortakları" ile Türk halkını zehirlemesine asla ama asla izin ve onay vermeyecektir! DURDURUN BU TESİSİ! Türkiye'yi sevenlere DUYURULUR!

Not: Başta Yalovalı kardeşlerim olmak üzere bölgede hatta İstanbul'da yaşayan herkese sesleniyorum: Çocuklarınızın sağlığını ve can güvenliğini düşünüyorsanız; VATANDAŞLIK haklarınızı kullanın ve mutlaka "BU BOMBAYA" engel olun!

Editör: TE Bilişim