Marmara Bölgesi'nin pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, yağışların, başta İstanbul olmak üzere Marmara'nın tamamında etkili olacağı bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, pazartesi günü sabah saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde başlayacak yağışların, zamanla İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Kocaeli, Sakarya il ve ilçelerinin tamamını etkisi altına almasının beklendiğini kaydetti.

Yıldırım, sağanak ve ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, 31 Ekim Salı gününden itibaren özellikle İstanbul'da olmak üzere Marmara genelinde etkisini daha da artırması ve çarşamba günü akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

Rüzgarın, yıldız ve karayelden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde saatte 70-90 kilometre hızla eseceğini dile getiren Yıldırım, hava sıcaklığının da özellikle salı günü hissedilir derecede olmak üzere 4 ila 6 derece azalacağını bildirdi.

Yıldırım, “Marmara Bölgesi, pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların, başta İstanbul olmak üzere Marmara'nın tamamında etkili olacağı tahmin edilmektedir” dedi.

Etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların hazırlıklı ve tedbirli olmaları gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, yıldız ve karayel fırtınası nedeniyle özellikle denizciler ve balıkçıların tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim