Marmara'da köpekbalığı

Gürpınar açıklarında denizcilerin ağlarına takılan yaklaşık 1 ton ağırlığındaki dev köpek balığı, görenleri hayrete düşüyor. Türkiye'de yenilmeyen dev köpek balığı, bozulana kadar Balıkçı Kenan'da sergilenecek.

Dün akşam saatlerinde Marmara Denizi'ne açılan balıkçıların ağlarına yaklaşık 1 ton ağrılığında 5 metre uzunluğundaki bir köpek balığı takıldı. Balık ağlarını yırtma şansı bulamadığı için kaçamayan köpek balığı, ardından kıyıya çıkartılarak Gürpınar'daki Balıkçı Kenan'da sergilenmeye başlandı. Beyaz sahnedeki "Jaws" isimli köpek balığını hatırlatan köpek balığı görenlerin hayrete düşürdü.Çocukların dikkatle incelediği köpek balığına vatandaşların yoğun ilgisi oldu.

İnsanın kanını donduran cinsten olan köpek balığını ilk kez gördüğünü dile getiren vatandaş, "İlk kez böyle bir köpek balığı görüyorum. Çok büyük. Çok korkunç bir şey" dedi.

Bir genç ise yüzerken böyle köpek balığını gördüğü taktirde kaçmak için yoğun çaba harcayacağını söyledi.

Balık hakkında bilgiler veren Kenan Balcı, "Bu balık Marmara Denizi'nde Gürpınar açıklarında balıkçı ağlarına takıldı. Daha önce de köpek balığı yakalamıştık ama bu kadar büyüğü hiç olmamıştı. Bu çok büyük. 700 kiloluk kantar tartmadı. 850 kilo ile bir ton ağırlığı var. Bu balık ülkemizde yenmiyor. Ancak bazı talepler oldu. Genelde yabancılar talep ediyor. Ayrıca kolonya ve esans kozmetik ürünlerin üretiminde kullanılıyor. Ancak biz şimdi onlara vermeyi düşünmüyoruz. İnsanların bu korkunç canavarı görebilmeleri için bozulana kadar burada sergileyeceğiz" diye konuştu.

Köpek balığının yanına yaklaşan bir vatandaş, Balcı'ya "Denizlerimiz ekmediğimiz biçtiğimiz tarlalarımız, çok güzel balıklar avlıyoruz. Balık bolluğu yaşanıyor. Denizlerimize sahip çıkalım temiz tutalım" dedi.

Kenan Balcı, yakalanan köpek balığının kurban olup olmayacağı yönündeki bir soruyu "Bu balık bizim dinimizce yenmesi uygun bir olmayan bir balık o yüzde herhalde olmaz" şeklinde cevapladı.

"Yenilebilen bir balıktan kurban olur mu?" sorusu üzerine ise Balcı, "Bilen insanlara sormak lazım. Bilemiyorum" dedi.


Vatan

Editör: TE Bilişim