Meteoroloji'den Marmara'da sel uyarısı

A.A

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, hafta başından itibaren Marmara Bölgesi ile kuzey kesimlerde görülecek etkili yağışın neden olabileceği muhtemel ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmasını istedi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bugün yurdun kuzey batı kesimlerinde görülecek yağışlar, Edirne başta olmak üzere Marmara'nın batısında etkili olacak.

Hafta başından itibaren Marmara Bölgesi ile kuzey kesimlerde görülecek etkili gök gürültülü sağanak yağışların neden olabileceği muhtemel ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının 28 derece olduğu kentte, son 24 saatte metrekareye 6.6 kilogram yağış düştü.

Halen Edirne'de yağış olduğunu belirten yetkililer, Uzunköprü ilçesi, Kırklareli'nin Lüleburgaz ve Pınarhisar ilçesi ile Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yağış beklendiğini, vatandaşların sel ve taşkınlara karşı dikkatli olması gerektiğini bildirdiler.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim