Konuya ilişkin bilgi veren Akgün, Marmara Denizi ile Büyükçekmece Gölü'nde su çekilmesi olduğunu ifade etti.

Suyun ilk defa bu kadar yüksek düzeyde çekildiğini belirten Akgün,''35 yıldır Büyükçekmece halkı ilk defa suyun bu kadar çekildiğine şahit oluyor. Su deniz tarafından ortalama 100 metre, göl tarafından ortalama 50 metre çekilmiş durumda'' diye konuştu.

Su çekilmesi olayının kesinlikle depremle bağdaştırılmaması gerektiğini de ifade eden Akgün, bunun bir doğa olayı olduğunu kaydetti.

Bu arada Akgün, 5 yıldır Büyükçekmece Gölü'ne gelmeyen kuğuların da bu yıl geldiğini belirterek, kuşların beslenmesi için göle yiyecek bıraktıklarını sözlerine ekledi.
     
DSİ YETKİLİLERİ

Devlet Su İşleri (DSİ) 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise küçük bir göl olan Büyükçekmece Gölü'ne İstanbul'daki hava şartları nedeniyle sürekli giren bir akım olduğunu ifade ederek, önümüzdeki günlerde büyük bir oranda kar erimesiyle birlikte su hacminde yükselme beklendiğine dikkati çektiler.

Bu nedenle göl içerisindeki Büyükçekmece Barajı kapaklarının 22 Ocak 2006 tarihinde açılarak gölden su bırakıldığını, aynı gün kapakların yine kapatıldığını bildiren yetkililer, bu işlemle önümüzdeki günlerde kar erimesi sonucu dolacak olan gölün hacminin artmasıyla oluşabilecek tehlikenin önlenmeye çalışıldığını kaydettiler.
     
TMMOB 2. BAŞKANI GÜNDOÐDU

TMMOB 2. Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise önceki gün Avcılar Belediyesi'nin bir ekibiyle birlikte bölgede deniz ve gölleri inceleyip gözlem yaptığını ifade etti.

Çekilmenin deniz ve göllerde birlikte olmasının, ortak bir nedenden kaynaklandığını gösterdiğini ifade eden Gündoğdu, ''Meteorolojik olaylar bunlar. Büyük ihtimalle poyrazın suyu itmesinden kaynaklanan bir olay'' dedi.

Bunun depremin öncü belirtisi olarak algılanamayacağını dile getiren Gündoğdu, ''Öyle olması durumunda, bunun birçok başka belirtisi olması gerekirdi'' dedi.

DenizHaber.Com 

Editör: TE Bilişim