Deniz Turizmi Birliği Derneği’nin (DTB) 2012-2014 dönemini kapsayan 9. Olağan Genel Kurulu ve Deniz Turizmi Sektörünün, 2012 sezonu öncesi temel konularının değerlendirildiği Kamu ve Deniz Turizmi Birliği Derneği Sektör Toplantısı İzmir’de gerçekleşti. Toplantıda DTB Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkan Bezirgan, dünya çapında yaygınlaşan yat turizminin ve yatçılığın Türkiye kıyılarını yatçıların uğrak yerleri arasına soktuğunu belirtti. Bezirgan, “Daha çok bağlama yerine duyulan ihtiyaç, kaliteli hizmet sunan ve çevresiyle bütünleşik marinaların yapılmasını gerekli kılmıştır. Deniz turizmi için gerekli altyapıların en önemlilerinden biri olan marinalar inşa edilmeden deniz turizm sektörü oluşturulamaz” dedi.

Deniz Turizmi Birliği Derneği 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde kamu kurumlarında çözümlenmesi gereken konularla ilgili kamu kurum yetkilileri ve sektör profesyonelleri bu yıl İzmir’de bir araya getirdi. D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan’ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü DTB 9.Olağan Genel Kurulu’na ilgili bürokratlar, sektör temsilcileri ve Deniz Turizm Birliği’nin üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan DTB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkan Bezirgan, dünya çapında yaygınlaşan yat turizmi ve yatçılığın Türkiye kıyılarını yatçıların uğrak yerleri arasına soktuğunu belirtti. Bezirgan, “Daha çok bağlama yerine duyulan ihtiyaç, kaliteli hizmet sunan ve çevresiyle bütünleşik marinaların yapılmasını gerekli kılmıştır. Deniz turizmi için gerekli altyapıların en önemlilerinden biri olan marinalar inşa edilmeden deniz turizm sektörü oluşturulamaz” dedi.

Yat turizminin gelir kaynağı olmasını sağlayan unsurlardan birinin yatların bakım, onarım ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ali Erkan Bezirgan, “Buradan hareketle marina sayısını arttırarak bakım onarım hizmetlerinin fiyat, kalite ve güvenilirlik açısından gelişmesi ve yabancı yatların Türkiye’de kışlamaya teşvik edilmesi gerekmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim