Mansimov’dan açık çek 
 
Kongre çalışmalarına hız veren Demirören’e , Azeri işadamı Mübariz Mansimov’dan tam destek

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, kongre için kolları sıvadı. 31 Ocak’taki seçim öncesi Demirören, listesini hazırlamaya başladı. Daha önce Prof. Dr. Mete Düren ve Prof. Mesut Parlak’ı yönetime alacağını açıklayan Yıldırım Demirören’in en büyük kozu ise Azeri işadamı Mübariz Mansimov olacak. Türkiye’nin sayılı zenginleri arasında yer alan Mansimov’a ikinci başkanlık görevi verilecek. Forbes dergisinin Türkiye’nin en zengin 7. kişisi olarak gösterdiği 41 yaşındaki Mansimov, ülkesindeki Khazar Lankaran Takımı’nın da sahibi. Futbola aşık olan Azeri işadamının yönetime girmesiyle Beşiktaş’ın maddi yönden birçok sorunu da çözüme kavuşacak.

Destek Kalkavan’dan

Kongreye güçlü bir yönetim listesiyle girecek olan Yıldırım Demirören, eski yöneticilerden İhsan Kalkavan’ın desteğiyle Mansimov’u ikna etti.

MANSIMOV KiMDiR?

AZERİ kökenli genç bir işadamı olan Mübariz Mansimov’un kişisel serveti 1.5 milyar dolar civarında. Petrol taşımacılığından liman işletmeciliğine, futbol kulübü sahipliğinden inşaatçılığa kadar pek çok işle uğraşıyor. Palmali Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan ve 48 şirketi bulunan Mansimov, sahibi olduğu 129 gemi ile deniz taşımacılığında da dünya sıralamasında ilk beşte yer alıyor.
 

Editör: TE Bilişim