AK Parti, MHP ve CHP'li belediye meclis üyelerinin, hastane yerinin tahsisiyle ilgili görüş ayrılıkları, Anadolu Üniversitesi'nin Manavgat'ta 4 bölüm açmasını zorlaştırdı. Manavgat Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi gereği, Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu tarafından 8 gündem maddesini karara bağlamak için 2011 ilk ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi. 2,5 aydır Manavgat kamuoyunu meşgul eden belediye hastanesinin, üniversiteye devriyle ilgili alınacak karar, yeni yılın Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında gündemde yerini aldı.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ali Erol, inşaat halindeki belediye hastanesi yerinin, Anadolu Üniversitesi'ne devredilmesinin gündeme alınması için yazılı önerge verdi. MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Halil Gubaş, belediye hastanesinin üniversiteye devredilmesine karşı olduğunu belirtti. Gubaş, "Belediye hastanesi yerinin üniversiteye tahsisiyle ilgili kamuoyundan üzerimize yoğun baskı var. Bugüne kadar hastane inşaatı yapımı için 4 milyon lira para harcanmış. Buranın hastane yapılmasını istiyorum. Ben her zaman sağlığın eğitimden daha önce geldiğine inanıyorum. Önce sağlık. Belediye 1,5 milyon ödenek ayırsın, hayırseverlerin katkılarıyla hastane inşaatı biter." diye konuştu.

Gubaş, sorunun çözümüyle ilgili Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu'nun, bürokratik işlemlerin çözümünde yardımcı olanlara 5 bin lira para ödülü vereceği sözünü yersiz bulduğunu kaydetti. Bu söz üzerine Belediye Başkan Vekili Halimoğlu, Gubaş'a, '25 belediye meclisi oy birliğiyle hastane inşaatının üniversiteye tahsis edilmesini onaylarken siz neredeydiniz?' diye sordu. Gubaş, partisinin böyle bir grup kararı almış olabileceğini belirterek, kendisinin hastane yerinin üniversiteye tahsis edilmesine karşı olduğunu kaydetti.

CHP'li belediye meclisi üyesi Mahir Özden de hastane yerinin Anadolu Üniversitesi'ne tahsis edilmesine karşı olmadıklarını, devri sırasında hukuki sıkıntıdan ötürü ceza alarak sicillerinin bozulmasından korktuklarını söyledi. Özden, Anadolu Üniversitesi'nin hastane inşaatının dışında başka bir alana da bölüm açabileceğini kaydetti.

Belediye Başkan Vekili Halimoğlu, Anadolu Üniversitesi'nin Manavgat'a bölüm açmasına taraftar olduğunu, hastane yerinin üniversite tahsisiyle ilgili yasal prosüdürleri sabırla her birlikte aşacaklarını belirtti.

AK Partili Ahmet Ali Erol ise konuşmasında, yerin üniversiteye verilmesi istediklerini, bu konuda acele edilmesi gerektiğini belirterek, aksi halde Anadolu Üniversitesi'nin başka bir yere yatırım yapabileceğini ifade etti. Erol, atıl vaziyetteki inşaatın eğitim alanında kullanılarak bir an önce milli israfın önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim