Manavgat'a Denizcilik Fakültesi Açılması için YÖK'e Başvuruldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde denizcilik fakültesi kurulması için Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) başvuruda bulunuldu. Başvurunun kabul edilmesi halinde fakülte kapsamında güverte, yat işletmeciliği ve tekne ve yat imalatı bölümlerinin açılacağı bildirildi. YÖK'ün onayı ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) sonra Türkiye'de ikinci denizcilik fakültesi faaliyete geçmiş olacak. 
MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, fakülte için kendilerinin Akdeniz Üniversitesi'ne başvuruda bulunduklarını, AÜ Senatosu'nun da bu talebi makul karşılarak YÖK'ten bildirdiğini söyledi. Erdoğan, ilçede 440 dönüm üzerine yapılacak olan tekne bakım ve yat çekek alanı yer tahsisi için Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Antalya milletvekilleri ile görüşmelerinin devam ettiğini belirtti. YÖK kabulünün ardından 2009 yılında öğrenci alımlarının başlayacağını ifade eden Erdoğan, "Denizcilik fakültesinin açılmasıyla turizm şehrinde yat ve bot turizminin zirveye çıkacağına inanıyorum" dedi.

Öte yandan Ali Erdoğan, MYO eko turizmini bölgede yaygınlaştırmak için kuş gözlem evini Serik Boğazkent'e kurduğunu söyledi. Erdoğan, bölgede kuş gözlem evinin merkezinin Boğazkent, şubesinin ise Titreyengöl olacağını kaydetti. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim