Manavgat Irmağı'nda Temizlik

Çevreci kuruluşlar, turizm sezonunda şehrin imajını bozacak görüntü kirliğine karşı yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarını güç birliği yapması çağrısında bulundu. Manavgat Irmağı kenarına biriken alkollü içecek şişeleri, gazlı içecek kutuları ve evsel atık görüntüleri çevreci kuruluşları harekete geçirdi.
 
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA) Manavgat Şubesi ile Doğal Hayatı Koruma Derneği(DHKD) ırmak kenarında temizlik kampanyası başlattı. TEMA Vakfı olarak turizm sezonu öncesi ırmak kenarında temizlik kampanyası başlattıklarını belirten Başkan Şenay Malbora, çevre temizliği konusunda toplumsal birliktelik gerektiğini söyledi. Alkollü ve gazlı içecek kutu ve şişelerinin çağlayana atılması ile ırmakta görsel kirlilik oluşturduğunu ifade eden Şenal Malbora, Manavgat Botçular Derneği(MBD) bu konuya çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Ilıca Belediyesi, çevreci kuruluşlar ve TEMA Vakfı'nın başlattığı 'çevremizi temiz tutalım' kampanyasının devam ettiğini ifade eden Malbora, ırmak kenarından oluşacak bir kirliliğin ilçe turizminin imajını zedeleyeceğini söyledi.

Malbora, "Irmağa atılan bilinçsiz bir atık görüntü kirliği oluşturuyor. Kampanya ile sezon öncesi ırmak kenarındaki görüntü kirliliğine son vereceğiz. Botçularda bot turuna çıkarmadan önce botlarının önüne bakmasını istiyoruz. Denize, ırmağa ve toprağa atılan bir katık milyonlarca yılda kayboluyor. Gelecek nesillere bırakacağımız ne değerli miras temiz bir doğadır." diye konuştu. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim