Malta’nın 54.kuruluş yıl dönümü İstanbul’da kutlandı

Malta Başkonsolosluğu, Türk Loydu'nun desteği ile İstanbul-Hilton Otel’de Malta’nın 54. kuruluş yıldönümü gerekçesiyle bir etkinlik gerçekleştirdi. Geniş bir katılımcı kitlesiyle gerçekleştirilen etkinlikte Malta Başkonsolosu Franklin Aquilina, Malta’nın 54. kuruluş yıldönümüne vurgu yaptı.

Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ile Genel Müdür Alper Eralp, Endüstri ve Belgelendirme Sektörü Direktörü Ayfer Adıgüzel, Deniz Sektörü Direktörü Okan Çetin ve diğer yöneticilerin katıldığı etkinlikte Malta ve Türkiye arasındaki dostluğa dikkat çekildi.

Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, Malta Devleti'nin Türk Loydu’nun Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tanınır olmasına destek verdiklerini ve Türk Loydu’nun faaliyetleri kapsamında yapılan etkinliklere Türk Loydu’nu özel olarak davet ettiklerini ve Malta ile işb,iliklerini, daha ileri seviyelere çıkarmak istediklerini söyledi.

Dünyada yaşanan gelişmelere kısaca değinen Malta Başkonsolosu Franklin Aquilina ise, Malta’nın 54. Kuruluş yıldönümünün son derece önemli olduğunu ifade ederek, Malta ile Türkiye arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk bulunduğunu ve bu dostluğun sürdürülerek geliştirilmesinden yana oldujlarını söyledi.

Denizcilikte öncü ülkelerden Malta ile iliskilerimiz gelişerek devam ediyor. Malta Başkonsolosu Franklin Aquilina, Malta’nın 54. kuruluş yıldönümünde dost ve kardeş Türkiye’nin gücünü her daim yanlarında hissettiklerine vurgu yaptı. Başkonsolos Aquilina, “M. Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Yurtta sulh, cihanda sulh.’ Barış tüm dünya için çok önemli” ifadesini kullandı.

Malta’nın 54. Bağımsızlık Kutlamasında Konsolos Franklin Aquilina tarafından Türk Loydu’na teşekkür plaketi verildi.

Editör: TE Bilişim