Mali Mesuliyet Sigortası diye bir sorun var, çözülmeli.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında Yönetim Kurulu üyesi Faruk Okuyucu gündem dışı söz alarak Deniz Yolu Taşımacıları Mali Mesuliyet Sigortası konusundaki 300 gros tonun altındaki tüm deniz taşıtları için uygulanması hakkında bilgi verdi.

Okuyucu şunları söyledi: ”Türk Ticaret kanununun ilgili maddesi uyarınca tarifeli deniz yolu yolcu taşımacılığı yapan tüm işletme ve teknelere zorunlu mali mesuliyet sigortası getirilmişti. Uygulama tebliğinde konunun kanunda olmamasına rağmen 300 gros ton’un altındaki tüm teknelere de uygulandığı görüldü. Sigortacılık Genel Müdürlüğü bakanlığa yazı yazarak bu teknelerin faaliyetlerinin 1 Eylül’de durdurulmasını istedi.”

“Sadece zaman kazandık "

Faruk Okuyucu 1 Eylül’de bütün turizm ve taşımacılık yapan teknelerin faaliyetlerinin durdurulacağını ancak bu skandalın Ankara’da çeşitli girişimlerde bulunarak 15 Ekim’e ertelenerek engellendiğini belirtti. Ortada bir sorun olduğunu ama bu sorunun çözülmeyip ertelendiğini anlatan Okuyucu  “sadece sezonu kurtarmak için zaman kazandık ”dedi.

Okuyucu ayrıca Bütün çevrelerden edindiğimiz bilgilere ve AB’nin 2009’da çıkardığı bir yönetmeliğe göre bu sigortanın 300 Gros Ton’un altındaki gemilere, teknelere uygulanamadığını belirtti ve Türk P&I'ı dışında böyle bir ürün üreten yok dedi.

Editör: TE Bilişim