Malatya Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlı muhtarlar ve huzurevi sakinlerinin de yar aldığı 60 kişilik gruba tekne turu yaptırıldı.

Karakaya Baraj Gölü'nde Büyükşehir Belediyesi’ne ait 'Malatya' adlı gemide düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Murat Nalçacı ile şube müdürleri ve 25’i 65 yaş üstü muhtar ile Malatya Huzurevi'nden 35 kişi olmak üzere toplam 60 kişi katıldı.

"Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizi güzelleştiriyoruz, yatırımlar yapıyoruz” diyen Çakır, “Cadde-sokak düzenlemeleri, kültür merkezleri, sanat adaları, sanat sokakları, külliyeler inşa ediyoruz. 7’den 77’ye herkesin yanında olabilmek vatandaşlarımızın gidebilecekleri, dinlenebilecekleri, zaman geçirebilecekleri yerleri inşa etmeyi ve buralarda da eğitimler yapabilmeyi bizlerin temel vazifesi olarak görüyoruz. Bu kapsamda da şu an sanat sokağımızda, semt konaklarımızda, çok amaçlı sosyal tesislerimizde, Kernek Külliyemizde, Sanat Galerimizde onlarca kursumuz var. Vefa Konağı yapıyoruz, Hürriyet Parkımızın içerisinde, inşallah sizlere bir uğrak mekanı olacak" ifadelerini kullandı.

Emekli olduktan sonra gidilecek, zaman geçirilecek mekanların azlığından dolayı Vefa Konağı projesini hayata geçirmeye karar verdiklerini kaydeden Çakır, “Yerel yönetim olarak bizler de emekli olan bütün hemşehrilerimizin uğrak yeri olacak mekanları inşa ediyoruz. Vefa Konağı projemiz kapsamında ilçe gezileri yanı sıra Şanlıurfa, Çanakkale gibi tarihi mekan ziyaretleri de düzenleyebileceğiz. Diğer yandan sanat kurslarına katılmak isteyen büyüklerimize bu eğitim fırsatlarını sunacağız. Enstrüman kurslarından el sanatlarına kadar çok sayıda kursu Vefa Konağı’nda da açabileceğiz. Ayrıca sağlık, bakım hizmetleri gibi kişisel ev hizmetlerini de sunacağız. Mobil bir ekiple bu hizmete de koşacağız. Yani biz Büyükşehir Belediyesi olarak tüm sosyal kesimlerle olduğu gibi her zaman büyüklerimizle de beraber ve içice olacağız. Dolayısıyla zaman zaman bu minvalde bu tür buluşmaları yapıyoruz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim