Makine Mühendislerinden Greve Destek 

TMMOB Makine Mühendisleri Odası, DİSK’e bağlı Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası’nın (Limter-İş) yarın Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde başlatacağı grevi desteklediğini açıkladı.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde yapılan açıklamada, Limter-İş Sendikası’nın Tuzla tersanelerinde yarın başlatacağı greve destek veren ve bu deklarasyonun altına imza atan 405 aydının ismi de duyuruldu.

Açıklamanın yapıldığı toplantıya DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gençay Gürsoy, yazar Sungur Savran, Prof. Dr. Ahmet Tonak, Prof. Dr. Mehmet Türkay da katıldı.

Tuzla Tersanesi’ndeki ölümlerin kaza olarak nitelendirilemeyeceğine dikkat çekilen açıklamada,  dünya pazarında yer alabilmek için işçilik maliyetinin düşük tutularak işçilerin taşeronlara teslim edildiği, işçi sağlığı ve güvenliğine de dikkat edilmediği belirtildi. Ayrıca, parlamento ve hükümetin başlattığı araştırmaların göstermelik olduğu iddia edildi.

DTP’li Sebahat Tuncel ise “Biz tersanelerin kapatılmasını istemiyoruz. Standartlara uygun hale getirilmesi için işçilere destek vereceğiz” dedi.

Milliyet

Editör: TE Bilişim