Gazimağusa Limanı’nda duvarlar yıkılıyor. Deniz kenarında denize hasret Mağusalıları denizle buluşturmak için Limanlar Dairesi ile liman girişi arasındaki 150 metre uzunluğundaki duvarı yıkma işlemine başladı.

Gazimağusa Limanı’nda duvarlar yıkılıyor. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, deniz kenarında denize hasret Gazimağusalıları denizle buluşturmak için Limanlar Dairesi ile liman girişi arasındaki 150 metre uzunluğundaki duvarı yıkma işlemine başladı. Yıkılan duvardaki tuğlalardan biri, anı olarak saklanmak üzere Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na götürüldü.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, bu sabah başlayan yıkım çalışmalarını Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay ile birlikte yerinde inceledi ve tarihi bir gün yaşandığını vurguladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, doğu sınırları denize paralel olmasına rağmen Gazimağusa’nın denize sırtı dönük dünyadaki ender kentlerden biri olduğuna işaret etti.

Limanlar Dairesi ile birlikte, duvarları kaldırıp bunun yerine modern demir korkulukların  ve aydınlatmaların olacağı bir projeyi başlattıklarını anlatan Saner, “Çocukluğumuz bu limanda geçti. Buradan geçerken hiçbir zaman denizi göremezdik, hiçbir zaman deniz özlemimizi gideremedik” dedi.

Saner, geçen yıl liman içinde 12 bin metre karelik bir alanda asfalt dökümü yapılarak limanın rahatlatıldığını da anımsattı ve  bu bölgede bir çok proje gerçekleştireceklerini kaydetti.

Saner, duvarın yıkılmasının ardından projenin tamamlanmasıyla bölgede tüm kent halkının katılımıyla açılış töreni düzenlemeyi arzu ettiklerin ekledi.

Editör: TE Bilişim