Gazimağusa-Suriye tarifeli gemi seferleri yarın başlıyor
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ’nin (KKTC ) Gazimağusa ile Suriye ’nin Lazkiye limanları arasında tarifeli gemi seferleri, Kıbrıs Rum yönetiminin tüm engellemelerine rağmen yarın başlıyor.

Ramazan Bayramı nedeniyle arife günü ve bayramın üçüncü günü özel sefer düzenleyen Akgünler Denizcilik Şirketinin tarifeli Gazimağusa -Lazkiye seferleri perşembe ve cumartesi günleri yapılacak.

Gazimağusa ’dan perşembe günleri saat 09.00’da hareket edecek deniz otobüsü, aynı gün saat 16.00’da KKTC ’ye dönmek üzere Suriye ’den ayrılacak. Cumartesi gerçekleşecek seferlerde ise dönüş pazar günü yapılacak. 297 yolcu kapasiteli katamaran tipi deniz otobüsleriyle gerçekleştirilecek Gazimağusa -Lazkiye arasındaki gemi seferlerinin gidiş-dönüş toplam bedeli 100 ABD Doları (yaklaşık 120 YTL ). 0-4 yaş grubundan ücret alınmayacak seferlerde gidiş-dönüş biletler çocuklara 50 dolara, öğrencilere ise 75 dolara satılacak.

Suriye ’ye KKTC pasaportu ve vizeyle girilebilecek. KKTC vatandaşları, Akgünler Denizcilik Şirketinin düzenlediği paket turlardan yararlanmaları halinde Suriye ’ye vizesiz de girebilecek.Ülkeye giriş yaparken sınır kapılarında da alınabilecek vizeler için kullanılacak pasaporta göre ücret ödenecek.

RUM YÖNETİMİNDEN ENGELLEME GİRİŞİMİ

Kıbrıs Rum yönetimi, Gürcistan bayraklı gemilerce gerçekleştirilen Gazimağusa -Lazkiye seferlerinin iptali için, Gürcistan nezdinde bir süreden beridir girişimlerde bulunuyor.

Akgünler Denizcilik Şirketi yetkilileri, "Uluslararası yasalara aykırı bir şekilde KKTC limanlarını kullanmaları durumunda sizi bayraktan çıkarırız" şeklindeki Gürcistan ’ın uyarısı üzerine, KKTC limanlarının kullanılmasını engelleyen herhangi bir uluslararası yasal düzenlemenin bulunmadığına dikkati çekti.

MARKULLİ VE LİSSARİDES ŞAM ’A GİDECEK

Bu arada, Gazimağusa -Lazkiye gemi seferinin engellenmesi konusunda girişimlerde bulunmak üzere, Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozakou-Markulli ve sosyalist EDEK partisi onursal başkanı Vassos Lissarides’in Suriye ’yi ziyaret edecek.

Rum dışişleri bakanının Suriye ’ye yapacağı ziyaretin program ve tarihi belli olmazken, Lissarides, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopoulos ’un temsilcisi olarak 20 Ekimde Şam ’a gidecek.

Lissarides’in Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmesi bekleniyor.

Milliyet

Editör: TE Bilişim