Londra Bigi çağı'nın raporlarına göre dünyanın en büyük konteyner gemi operatörü olan Danimarka Maersk Grubu 500'den fazla gemisine mobil ve uydu altyapı inşası için Ericson'u seçti. Şuanda şirket sadece gemileriyle iletişimini sadece uydu haberleşme sistemiyle sağlamakta.

Raporda yer alan bilgilere göre Ericson mobil ve uydu iletişimini biarada destekleyen antenlerle GSM baz istasyonlarının olduğu bir filo kuracak.

Ericson;" Mobil iletişim; yeni istihdam fırsatları, filo yönetimi için verimli yollar, teslimat sürelerinin yönetimini, gemi ile etkileşimin sağlanmasını, proaktif sorun çözme ve müşterilerle zamanında bilgi paylaşımını sağlayacak. Bunun yanı sıra enerji verimliliğinin arttırılmasında da etkisi olacak" açıklamasında bulundu.

Maersk Başkan Yardımcısı Soren Toft ise şunları söyledi: "Biz gemilerimizde mobil iletişim teknolojisini kullanan ilk şirket olmaktan dolayı çok memnunuz. Filomuzun daha verimli çalışması için bu teknolojinin bize büyük bir fırsat sağlayacağına inanıyoruz."

 

Editör: TE Bilişim