İÜ KARİYER GÜNLERİ MAERSK ve TURKON’un KATILIMIYLA SONA ERDİ

İstanbul Üniversitesi Denizcilik Kulübü, Kariyer Günleri kapsamında 3. Gününde Konteyner devleri Maersk ve Turkon Line ‘ı konuk etti.


İlk oturumda konuk Maersk Line oldu.

Maersk Line ‘ı temsilen Maersk Line Kurumsal İlişkiler ve Pazarlama Müdürü Metin Sami Evren ile Operasyon Proje Yöneticisi Fatih Yilmazkarasu katıldı. İlk olarak konteyner piyasası hakkında geniş çaplı bir sunum gerçekleştiren yetkililer Maersk Line ‘ın dünya konteyner pazarındaki payına ve gemi hatlarına değindiler, ayrıca gelecek 30 yıl içinde ülkeler bazındaki ticaret hacminde beklenen yoğunluğun uzak doğuya kaydığını belirttiler.

Türkiye ‘nin 2011 yılı içinde, dünya genelindeki konteyner taşımacılığı konusunda %14lük oranla en fazla büyüme gösteren ülke olduğunun altını çizen Sayın EVREN daha sonra gelen soru üzerine; şuan için dünyanın en büyük gemisi ünvanına sahip gemileri

Emma Maersk’ün tahtını alacak yeni bir geminin 2013’te denize inmesinin planlandığını duyurdular.

Son olarak büyüme üzerine yapılan söyleşide, büyük balık – küçük balık örneğini veren yetkililer; şu an dünya çapında üne sahip armatör firmaların, git gide daha ufak armatörleri bünyelerine kattıkları belirttiler.

Plaketlerini bölüm hocası Yrd Doc Dr Gökhan Kara ‘dan alan yetkililer, hatıra fotoğrafının ardından okuldan uğurlandılar.

İkinci oturumda konuk TURKON HOLDİNG oldu.

KAŞİF KALKAVAN GRUP bünyesinde bulunan TURKON LINE ‘ı  temsilen konferansa TURKON LINE İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. H. Musa CIBIROĞLU katıldı.

Konferansa Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerinin yanı sıra Lojistik Yüksek Okulu öğrencileri de katıldı. Şirket politikaları ve şirket adına yatırım yapılan diğer sektörlerden bahseden Musa Kaptan eğitime verdikleri önemi belirtti. Dünya ekonomisine taşımacılık sektörünün  nasıl yön verdiğinin tartışılmasının ardından, son yıllardaki konteyner piyasası masaya yatırıldı. Stajyer alım prosedürlerinden de bahseden Kpt. CIBIROĞLU samimi tavırları ile hoş sohbetlerin yaşanmasını sağladı. Staj yapacak öğrencilere kendi öğrencilik yıllarındaki hatıralarını anlatarak deniz örf ve geleneklerine sahip çıkmalarını tavsiye etti. Konuşmaların sonunda öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan CIBIROĞLU öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Plaket töreninin ardından Bölüm öğrencileri ile toplu fotoğraf çektiren Musa Kaptan’ı öğrenciler okullarından uğurladılar.

İİÜ Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen 4-5-6 Aralık  DENİZCİLİK KARİYER GÜNLERİ son buldu. Bahar döneminde yapılacak DENİZCİLİK KARİYER GÜNLERİ için bölüm öğrencileri şimdiden hazırlıklara başladılar.

Editör: TE Bilişim