SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Bir çeyrekte en az 100 sefer yapan konteyner taşımacıları arasında yapılan istatistikte Maersk Line, %89,1 zamanında teslim oranıyla birinci oldu.

Maersk, 2012 yılının son çeyreğinde %89,3 olan zamanında teslim oranının 2013 yılının ilk çeyreğinde %89,1 e düşürmüş olsa da birinciliği kaptırmadı.

Maersk, bir çeyrekte en az 100 sefer yapan konteyner taşımacıları arasında yapılan bu incelemede ard arda 13 çeyrektir birinci oluyor.

Maersk'ün Asya-Avrupa taşımalarındaki zamanında teslim oranı ise %100 olarak açıklandı.

Maersk'ün Kuzey Avrupa Hat Seferleri Başkanı Anders Lund Kristensen, Maersk'ün güvenilirliği sağlamak için fazladan ne yaptığı şeklindeki soruyu şöyle cevapladı: "Güvenilirliğin yüksek bir maliyeti olduğu şeklinde inanış var. Eğer sondan-sona şeklinde bir yaklaşımınız yoksa yani servis ağınız güvenilirlik üzerine kurulmamışsa bu kesinlikle doğrudur. Maersk Line'da bizim görüşümüz maliyet ve güvenilirliğin aynı madeni paranın iki yüzünü oluşturduklarıdır; biz servis ağımızı buna göre kuruyoruz. En güvenilir taşıyıcı olurken çabalarımızı atıkların azaltılmasında yoğunlaştırıyoruz. Bu aynı zamanda müşterilerimizin de kendi tedarik zincirleri içerisinde atıkları azaltmalarına imkan tanıyor"

Editör: TE Bilişim