MADEN İHRACATÇILARI TÜRKİYE’Yİ AĞAÇLANDIRIYOR
 
Madenciler 2023’e Kadar 1,5 Milyon Fidan Dikecek

ARTVİN-İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, 2023 yılı için ihracat hedefini 15 milyar dolar olarak açıkladı. Bu hedefe ulaşmak için emin adımlarla ilerleyen sektör, bir taraftan da sosyal sorumluluk projelerine hız verdi. “Hedef 2023, 1,5 milyon fidan” adlı projeye başlayan maden sektörü, 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1,5 milyon fidan dikmeye hazırlanıyor. Projenin ikinci ayağı için Bilecik’e 20 bin çam fidanı dikildi.

Türkiye ekonomisinin can damarı madencilik sektörü, her geçen yıl ihracatını yukarıya taşıyor. 2023 yılı için 15 milyar dolarlık ihracat hedefleyen sektör, Nisan ayı ihracat rakamlarını Bilecik’te açıkladı. Yılın ilk dört ayında toplam 1 milyar 570 milyon dolar ihracat yapan madencilik sektörü böylece ihracatını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 36 artırdı. İhracattaki başarısını çevre alanına da taşıyan madenciler, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) liderliğinde hayata geçirilen “Hedef 2023, 1,5 milyon fidan” projesi kapsamında, bu sefer Bilecik’i ağaçlandırdı. Bilecik’te 20 bin çam fidanı diken maden sektörü temsilcileri, 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1,5 milyon fidan dikmeyi hedefliyor.

İMİB tarafından “Temiz Çevre Temiz Maden” sloganıyla ilki 2011 yılında Bursa’da hayata geçirilen projenin ikinci ayağında, Bilecik’te yanmış orman alanı yeniden yeşillendirildi. Bilecik’te yapılan ağaç dikme törenine; Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Osmaneli Kaymakamı Ali Ada, Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan,  TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, TİM Yönetim Kurulu Üyesi - Maden Sektör Kurulu Başkanı - İMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Keleş, İMİB Yönetim Kurulu Üyeleri; Atilla Keleş, Erdoğan Akbulak, Erol Efendioğlu, Ersin Kadayıfçı, İhsan Bozdoğan ve Salih Özen’in katıldı.

TİM Yönetim Kurulu Üyesi - Maden Sektör Kurulu Başkanı - İMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Keleş, proje hakkında şunları söyledi: “Maden ihracatçıları olarak ülkemizde çevreye saygılı madencilik anlayışını benimsiyoruz. Bu doğrultuda çevreye olan duyarlılığımızın bir göstergesi olarak 2023 için koyduğumuz 15 milyar dolarlık ihracat hedefinin paralelinde, çevreyle ilgili de kendimize bir hedef belirledik. 2023 yılına kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerine 1,5 milyon fidan dikmeyi hedefliyoruz. “Hedef 2023, 1,5 milyon fidan” diyerek yola çıktığımız projenin ilkini 2011 yılında Bursa’da hayata geçirmiştik. Şimdi de Bilecik’te yanmış bir orman alanını yeşillendirdik. Amacımız 2023 yılına kadar Türkiye’nin her bölgesinde yükselen bir korumuzun ya da ormanımızın olması. Sektör temsilcilerimizin katkılarıyla birlikte 2023 ihracat hedefimize başarıyla yürüdüğümüz gibi ağaçlandırma çalışmalarımıza da aralıksız devam edeceğiz. İMİB olarak liderliğini yürüttüğümüz bu projede, maden sektörü temsilcilerimizin de katkıları son derece önemli. Bu noktada sektörümüzü ağaç dikme seferberliğimize katkı koymaya davet ediyoruz. Onların desteğiyle bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum.”

Editör: TE Bilişim