Liman işçileri greve gitti... 
 
Gazimağusa Limanı’nda “Liman İşçileri Şirketi”nde çalışan 120 işçi günlük ücretlerine yaklaşık 7 yıldır artış yapılmadığı gerekçesi ile dün öğleden sonra iş bırakma eylemi yaptı.
 

Liman işçileri, 80 TL olan günlük ücretlerine, 20 TL daha artış yapılarak 100 TL’ye getirilmesini talep ederlerken, Liman İşçileri Sendikası’nın talebi reddetmesi üzerine iş bıraktı.
 

Taleplerinin yerine getirilene dek iş başı yapmayacaklarını ifade eden işçiler, Liman İşçileri Şirketi Başkanı Serhan Telkant’ın taleplerini anlayışla karşılamak yerine kendilerini limandan kovduğunu öne sürdüler.
 Liman İşçileri Sendikası Başkanı Serhan Telkant ise işçilerle aile gibi olduklarını, limanın zor günler geçirmesi ve işlerin az olması nedeniyle istenilen talebe olumlu bir cevap veremediklerini bildirdi.

 
Çalışanların birçoğunun geçici işçi olduğunu bildiren Telkant, limanda işlerin devam etmesi gerektiğini öne sürerek, işçilerin çalışmamaya devam etmeleri halinde yerlerine başkalarının getirileceğini işaret etti.

 
Liman işçilerinin sözcü olarak belirlediği Hüseyin Kontosoğlu, benzeri bir eylemi 7 yıl önce yine yaptıklarını ve amaçlarının o zamanki ile yanı olduğunu söyledi. 
Limana ömürlerini adamış insanlar olarak amaçlarının bu zor dönemlerde şirketlerine ve hükümete darbe vurmak olmadığını bildiren Hüseyin Kontosoğlu, aldıkları ücretin günün koşullarının çok altında olduğunu söyledi. Kontosoğlu, ücretlerinin günün koşullarına getirilmesini istediğini anlattı.

 
Ülkede emekçi haklarının hiçbir değerinin kalmadığını ifade eden Kontosoğlu, yıllardır bu şirkette vefa ile emek veren çalışanların biraz artış istediklerinde Liman İşçileri Şirketi tarafından maruz kaldıkları saygısızlığı hiç hak etmediklerini dile getirdi.
Hem UBP hükümeti hem de CTP hükümeti döneminde kendilerine verilen artış sözünün yerine getirilmediğinden yakınan Hüseyin Kontosoğlu, 7 yıldır ücretlerine bir kuruş artış almadıklarından şikâyet etti.
Liman İşçileri Şirketi Başkanı Serhan Telkant’tan günlük ücretlerine 20 TL’lik artış yapmasını talep ettiklerini ancak Telkant’ın kendilerine “Yeleklerinizi ve baretlerinizi çıkarıp derhal limanı terk edin” diye bağırarak hakaret ettiğini iddia etti.

 
Eski başkanları olan Altunay Fahri’yi mumla arar duruma geldiklerini ifade eden Kontosoğlu, 11.30’da iş bıraktıklarını ve taleplerinin yerine getirilene değin de iş başı yapmayacaklarını açıkladı.
Konu ile ilgili olarak KIBRIS’a konuşan Liman İşçileri Başkanı Serhan Telkant ise; işçiler ile aile gibi olduklarını söyledi.

 
Limanda yaklaşık 2 aydır işlerin kötü olduğunu anlatan Telkant, işçilerin kötü duruma düşmemeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ama işçilerin kendilerine hiç anlayış göstermediğini iddia etti.
İşçilerin hiç haber veremeden greve gittiklerini söyleyen Liman İşçileri Şirketi Başkanı Serhan Telkant, grevin limanı sıkıntıya soktuğunu söyledi.
İşçilerin birçoğunun geçici işçi olduğunu, yaptıkları grevin kendilerini üzdüğüne ve limanın bir şekilde işlemesi gerektiğine vurgu yapan Telkant, greve giden işçilerin işlemeye devam etmemesi durumunda yerlerine başka işçi getireceklerini kaydetti.
Editör: TE Bilişim