Maaş Alamayan Yat İşçileri Eylemde

ANTALYA’DA TSMM Yat Firması'nda çalışan yaklaşık 100 işçi, maaşlarını düzenli alamadıkları, sosyal haklarının verilmediği iddiasıyla firma önünde oturma eylemi başlattı.

Antalya Serbest Bölgesi'nde yat imalatı üzerine faaliyet gösteren TSMM firmasında çalışan yaklaşık 100 işçi, fabrika önünde oturma eylemi başlattı.

Firmada marangoz olarak çalıştığını belirten ve eyleme katılan işçiler adına konuşan Zeki Anaç, bir buçuk yıllık zam farklarını ve çocuk parası gibi bazı sosyal haklarını alamadıklarını belirterek, ''Her ayın beşinde maaş alıyoruz. Geçen ay itibariyle maaş alamadık. Eylem yapan 100 kişi kadarız ama içeride maaş alamadığı halde çalışmaya devam eden arkadaşlarımız da var. Yasal bir hakkımızı kullanıyoruz'' dedi.

Eyleme katılan bazı işçiler de, yılda üç tekne imal ettiklerini ancak sosyal haklarını alamadıklarını, işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini öne sürerek, firmanın buradan elde ettiği kar ile başka alanlara yatırım yaptığını, haklarını alamamalarının nedeninin de bu olduğunu iddia etti.

TSMM Genel Müdürü Hakan Okan ise, firmada 280 kişinin çalıştığını bildirdi. Firmalarının maaşları genellikle ayın 10'unda yatırdığını, bu ay ise 10 günlük gecikme yaşandığını belirterek, şunları söyledi: ''Haziran maaşlarını Temmuz’un 10'unda ödememiz gerekirken, 20'si oldu ödeyemedik. İki, üç aydır bir düzensizlik var. Şu an arkadaşların bir aylık maaş ve mesai alacakları bulunuyor. Arkadaşlar yasal haklarını kullanıyorlar. Ancak ben onların yerinde olsaydım bu durumdan üreterek çıkmaya çalışırdım ama arkadaşlar böyle bir yolu kullandılar. Kanuni olarak arkadaşlarımız haklı durumda. Çoğu, yıllardır beraber çalıştığımız ve bizi tanıyan arkadaşlar ama onların da içine girdikleri sıkıntılar dayanılmayacak duruma geldi belki. Ancak 10 günlük gecikme çok büyük bir gecikme değildir.''

Editör: TE Bilişim