Yatlar görücüye çıktı     

29. Uluslararası Yatçılık ve Yat Ekipmanları Fuarı (İnternational Bodrum Yacht Show 2009) açıldı. Fuarı ilk gün gezen 5 bin deniz tutkunu lüks yatlara hayran kaldı.

Bodrum’un Turgutreis Beldesi’nde bulunan D-Marin Marina’da İnterteks Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından, 5-9 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenen fuarın yatçılık sektörünün Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi denizcilik ülkeleriyle bütünleşmesini sağlayacağı, turistik ve endüstriyel anlamda büyük bir ivme kazandıracağı belirtildi. 135 şirket ve bayinin katıldığı, irili ufaklı 90 tekne ve mega yatın sergilendiği fuarda 30 bin ürünün tanıtımı yapıldı.

Ünlü markalar

Bodrum, Marmaris, Kuşadası, İzmir’in yanısıra Yunanistan’ın İstanköy, Rodos, Kilimli (Kalimnos) ve Leros adalarından gelen yatçıların gezdiği fuarda, dünyaca ünlü yat markalarının ürünleri de yer aldı. Tahatsu, Jeanneau, Elan, Rinker, Azimut, Benetteau, Mercury, Yamaha, Johnson, Evinrude, Safter, Seadoo, Orca, Joker ve Zodiac gibi ünlü markalar son model ürünlerini sergiledi.

10 bin dolardan 45 milyon dolara kadar lüks yatların satışa çıkarıldığı fuarda tutkunları yatları tek tek gezdi, bilgi aldı. Bazı yatçılar satın almak istedikleri tekneleri deneme fırsatı buldu. Modern dizaynlı, uydu bağlantılı ve saatdeki hızı 80 mile kadar ulaşan yatlar göz kamaştırdı.

Fuarın, Akdeniz’in en önemli, en büyük ve en çok ilgi gören fuarlarından biri haline geldiğini belirten D-Marin Marinalar Genel Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan, "6 yıldır marinamızda düzenlenen fuarı yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz" dedi. 
 

Editör: TE Bilişim