Lüks yata yoğun ilgi

Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz Türk yat sektörüne olumlu yansıdı.

Geçen yıldan bu yana özellikle lüks yata yönelik siparişler yüzde 88 artarken, Türk yat üreticileri de 21 Eyül’de başlayacak olan İstanbul Boatshow Fuarı’na hazırlanıyor.
 
Denizcilik Müsteşarlığı istatistiklerine göre dünya genelinde 2005 yılında 103 adet olan 150 feet ve daha büyük motor yat sözleşmeleri, 2012 yılında artarak, 718’e yükseldi. 2013’te bu rakamın daha da artması bekleniyor. NTSR Fuarcılık Başkanı Serkan Tığlıoğlu, lüks yatta ilk dört yapımcı ülkenin, İtalya, ABD, Hollanda ve İngiltere olduğunu belirterek, Türkiye’nin de son yıllarda yaptığı atılımla, en büyükleri zorladığını kaydetti. 
 
Dünyada yaklaşık 688 adet yat inşasının sürdüğüne söyleyen Tığlıoğlu, “120-149 feet arası motor yat siparişleri yüzde 5 düşüş gösterirken, 150 feet üzerindeki motor yat siparişleri yüzde 15 arttı. Yelkenli yatlar(sailing yacht) adet olarak yat tekne inşasının yüzde 8’ini oluşturuyor” diye konuştu. 

YATÇILIK MODA OLDU

Bu yıl yaz sonuna denk gelen 21 Eylül’de düzenlenecek İstanbul Boatshow’un sektörü daha da hareketlendireceğini ifade eden NTSR Fuarcılık Grup Direktoru Esin Aslıhan Göksel, “Arap ülkelerinden, Rusya, Ukrayna ve Kazakistan’dan yoğun talep geliyor. Yatçılık artık Türkiye’de de moda olmaya başladı. Geçen yılki Boatshow’a 60 bin ziyaretçi katılmıştı bu yıl ise ziyaretçi sayısı 80 bini bulacak” diye konuştu.

Ağaoğlu Konutları Yatta Tanıtacak

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun da teknesiyle beraber fuarda yer alması bekleniyor. Ali Ağaoğlu’nun inşaat projelerini özellikle Arap katılımcılara kendi teknesinde tanıtacağını anlatan Esin Aslıhan Göksel, “Ali Ağaoğlu’nun 33 metrelik bir teknesi var. Arap ülkelerinden olan yoğun katılımdan o da yararlanmak istiyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim