Antalya Serbest Bölgesi’nde faaliyette bulunan Sunrise Yat üretim şirketi, İsviçreli yat ve broker firmasına çelik gövdeli 63 metre uzunluğunda, okyanusları aşabilecek ve milyonlarca euroya mal olacak mega yat yapacak.

Yönetim kurulu başkanlığını Alman Herbert Baum’un yaptığı Fransız ve İngiliz ortak sermayeli Sunrise Yat şirketinin Tersane Müdürü Özgür Çiğdem, Antalya Serbest Bölgesi’nde üretilen 63 metre boyunda ikinci motor yat siparişi aldıklarını bildirdi.

Çiğdem, dünyaca tanınan İsviçreli Yacht Management Grup (YMG) şirketi için üretilecek ikinci 63 metrelik yat için kontrat imzaladığını belirtti. Çiğdem, yine dünyaca ünlü tasarımcılarından Espen Oeino tarafından dizayn edilecek mega yatın, 2014 yılında sahibine teslim edileceğini kaydetti. Henüz adı konulmayan Mega yatın iç tasarımlarının ise Bremen merkezli Focus Yat Dizayn tarafından üstlenildiğini ifade eden Çiğdem, şöyle devam etti:

“Sunrise Yatçılık tarafından geliştirilen konsept, dünya klasmanında tasarım, yüksek standartta mühendislik ve kaliteli konstrüksiyonu mantıklı fiyatlarla bir araya getirmektedir. Yeni proje, halen Sunrise Yatçılık’ta inşası devam eden diğer 63 metre motor yat ile aynı gövde tasarımına sahiptir ve 1400 gros tonluk kapasitesi ile sınıfında Türkiye’de inşa edilen en büyük yatlardan biri olacaktır.”

Sunrise yat üretim şirketinin, 40 ve 65 metre boylarında mega yat üretiminde uzmanlaştığını anlatan Çiğdem, “Sunrise Yatçılık, Güney ve Doğu Akdeniz’in en büyük ve en modern yat inşa tesislerinden birine sahip olup, Avrupa ve Türkiye’den uluslararası tasarımcılar, mühendisler ve gemi inşacıları bir araya getirmiştir.” dedi.

"Müşteriler Güven Duydu"

Sunrise Yatçılık firması tarafından, Antalya Serbest Bölgesi’nde ilk kez 63 metre uzunluğunda mega yat projesinin başarıyla devam etmesinin, yat tutkusu olan Avrupalı, Amerikalı ve çeşitli ülke iş adamlarının güvenini kazandığını dile getiren Özgür, “63 metrelik ilk projemiz başarıyla devam etmektedir. Bu, müşterilerimizin firmaya olan güvenini artırdı. Firmamızın, bu kadar büyük boyutta mega yat yapacağını kanıtlaması müşterilerin güvenini artırdı. Bu nedenle yeni siparişler de geliyor.” diye konuştu.

"Okyanusları Aşabilecek"

Gövdesi çelik, üst yapısı ise alüminyumdan yapılacak mega yat, 63 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde ve 3,5 metre drafta sahip. Tam yüklü bin 100 ton ağırlığında olacak mega yatın maksimum hız kapasitesi (yarım yüklü) 17 knots. Okyanusları aşabilecek şekilde yapılacak olan mega yatta, misafirler için 6 kamara bulunuyor. 12 kişilik misafir ve 18 mürettebat kapasiteli mega yat 120 ton yakıt, 20 ton temiz su alabiliyor. Mega yatta ayrıca, çeşitli büyüklükte 4 ayrı salon yer alırken, çok özel mobilyalar kullanıldı. Beach clup ile egzersiz yapmak için spor salonu da bulunan mega yatın satış bedeli ise açıklanmadı. Bu arada, Sunrise Yatçılık tersanesinde Studio Scanu ve Frank Darnet tasarımı olan 45 metrelik motor yatın inşası da devam ediyor.

Öte yandan, Sunrise firması tarafından yapılan ilk 63 metrelik mega yat yine Espen Oeino ve Redman Whitely Dixon tasarımı. Bu mega yat, adı açıklanmayan İngiliz iş adamı için yapılacak ve 2014 başında sahibine teslim edilecek. Drettmann-Focus Yat Dizayn imzalı olacak 32 metre uzunluğundaki Explorer tipi yatların yapımı da sürüyor.

Editör: TE Bilişim