Karadeniz'de petrol rafinerisi kurmak için arazi tespit çalışmalarını sürdüren Rus Petrol Şirketi Lukoil'den bir heyet, ikinci kez Samsun'a geldi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile makamda yaklaşık 1 saat özel görüşen Lukoil 2. Başkanı Nikolay Çorniy, Lukoil Eurasia Petrol A.Ş Genel Müdürü Fikret Aliev, Genel Müdür Yardımcısı İlham Rzayev ve Genel Müdür Asistanı Rasim Asgarov'un, Samsun'da uygun arsa çalışması yapacakları öğrenildi. Görüşmenin ardından basın toplantısı yapan Lukoil 2. Başkanı Çorniy, rafineriyi Karadeniz sahillerine kurmak istediklerini söyledi. Bunun için rafineri kuracakları ilde kara, hava ve deniz ulaşımı açısından alt yapı öncelikleri aradıklarını vurgulayan Çorniy, kurulacak rafinerinin Türkiye'nin en modern ve en büyük rafinerisi olacağını kaydetti.

Rafineri kurmak için bir süredir Karadeniz'de inceleme yaptıklarını hatırlatan Nikolay Çorniy, Karadeniz'de kurulacak rafineri ile İstanbul Boğazı'nın yükünü azaltmayı istediklerini yineledi. Türkiye'de petrol ürünleri açığı bulunduğunu vurgulayan Çorniy, "Türkiye Hükümeti onayını alarak rafineri için arsa arayışımızı sürdürüyoruz. Arazi çalışmaları sırasında Karadeniz'de kara, hava ve deniz ulaşımı alt yapısına önem veriyoruz. Bizim de belli başlı faktörlerimiz var. Rafinerinin kurulacağı yerde iyi çalışan personelin olması lazım. Bu araştırma sürecidir. Proje gerçekleşirse hem Türkiye, hem bölge hem de Lukoil açısından iyi olacak. Bu rafineri hem Türkiye'nin en büyük ve modern hem de teknik ve teknolojik bakımdan en gelişmiş rafinerisi olacak" dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim