Lübnan'ı denizdeki bir gemi aydınlatıyor

'Fatmagül Sultan Lübnan'ın elektrik kesintisini önlüyor'

İngiliz basınından The Guardian, Fatmagül Sultan adlı Türk Enerji Gemisinin Lübnan'ın elektrik kesintisini önlediğini yazdı. İşte o haber;

--Beyrut Kıyısının 100 Metre Açığında Demirleyen Türk Enerji Gemisi Fatmagül Sultan, Elektrik Kesintisini Önlüyor. Benzer Gemiler Dünyaya Yayılabilir--

Gelişmekte olan ülkelerde elektrik kesintilerini önlemek amacıyla tasarlanan yeni bir projenin ürünü olan ve “Güç Gemisi” adıyla da bilinen Fatmagül Sultan gemisi, Lübnan ile Türkiye enerji şirketi Karadeniz Holding arasında yapılan anlaşmayla bu yılın başından itibaren üç yıl Beyrut’ta kalacak.

Lübnanlı yetkililer, sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı ülkelerinde Fatmagül Sultan'ın her gün ülke elektrik şebekesine 188 megavat elektrik sağladığını ve verilen bu elektrik ile ulusal ölçekte günlük iki saatlik bir enerji ihtiyacının karşılandığını belirtiyorlar. Haziran ayında, ikinci bir Türk enerji gemisinin buraya gelmesiyle Beyrut’a verilen günlük elektrik miktarının 270 megavata çıkması bekleniyor.

Türkiye’nin Lübnan Büyükelçisi İnan Özyıldız da bu büyük projenin, Türkiye ile Lübnan arasında enerji alanında artan iş birliğinin bariz bir örneği olduğunu ve bu alanda hâlâ çok büyük bir potansiyel bulunduğunu belirtiyor.

Öte yandan Pakistan’ın güneyindeki Karaçi bölgesine elektrik üreten Karadeniz Holding’in Libya ve bazı Afrika ülkelerine yönelik çalışmaları da proje ve değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Editör: TE Bilişim