"LPG Gemilerini Piyasada Satacağız"

4 geminin inşaatını Beşiktaş Tersanesinde yaptıracak olan G&H Shipping Genel Müdürü Mauro Evangelisti DenizHaber.Com’a yaptığı açıklamada Beşiktaş Tersanesi'ne yaptırmak üzere sözleşme imzaladıkları 4 LPG gemisinin inşası tamamlanınca bunları piyasada satacaklarını söyledi.

Cumartesi günü CNR Fuar Merkezindeki Europort  Eurasia Denizcilik Fuarındaki Beşiktaş Tersanesi standında anlaşma imzalanmadan hemen önce DenizHaber.Com Genel Yayın Yönetmeni Fulya Tekin İstikbal’e  açıklamalarda bulunan Mauro Evangelisti, Türkiye'ye geliş öykülerini ise şöyle anlattı:

“Biz 2005 yılından bu yana Türkiye’de gemi inşa ettiriyoruz. Ereğli’deki Madenci tersanesinde 4 adet kardeş gemi inşa ettirdik.  Bu gemiler 2 yıldır Akdeniz’de başarıyla sefer yapmaktalar.  Bu nedenle Türkiye’de yeniden gemi yaptırmaya projenin tekrarını yapmaya  karar verdik.  Cide’ye gittik, ancak buradaki çalışmamızda başarılı olamadık çünkü tersane gemileri teslimde çok gecikiyordu. Pek çok defalar biz sözleşmeleri iptal etmeyi düşündük. Yavuz Kalkavan’ı zaten biliyorduk çünkü kendisi aynı zamanda bizim broker şirketimizin de ortağı. Kendisini çok uzun zamandan beri, Türkiye’ye ilk geldiğim günlerden bu yana tanırım. Bu aradaki zamanda Yalova’daki tersane yapılmıştı ve biz de projeyi onun tersanesinde tamamlamayı kararlaştırdık.  Aylar önce bunun imkânlarını araştırmaya başladık ve bugün imza aşamasına gelmiş bulunuyoruz.”

Mauro Evangelisti, Türkiye’ye 4  gemi daha yaptırmaktan dolayı mutlu olduklarını söylerken, krizde gemi yaptırmalarının bazı armatörlerin koşullar ne olursa olsun gemi inşa ettirebileceklerini de gösterdiğini belirtti.

Evangelisti, şirketlerinin tamamen özel teşebbüs şirketi olduğunu, 4 gemiyi öncelikle piyasada satmak için inşa ettireceklerini, ancak satamazlarsa kendi denizcilik şirketleri bünyesinde çalıştıracaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim