Lösemiyi yenen miniklere denize sıfır tatil

Küçük yaşta yakalandıkları lösemi hastalığını atlatan çocuklar, bir hayırseverin Bodrum'da LÖSEV'e bağışladığı denize sıfır otelde aileleriyle gönüllerince tatil yapıyor.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), bir hayırseverin bağışıyla Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde bünyesine kattığı otelde, lösemili çocuklar ve ailelerine tatil imkanı sağlamaya başladı. Bu yıl başlayan proje kapsamında çok sayıda lösemili çocuk ve ailesi otelde tatil imkanına kavuştu.

Deniz kenarındaki plajıyla yaklaşık 12 aileyi aynı anda ağırlayabilen otelde aileler yaklaşık bir hafta tatil yapıyor. Otelin plajında oynayan, denize giren lösemili çocuklar da gönüllü eğitmenler tarafından gerçekleştirilen aktivitelere katılıyor.

LÖSEV Aktif İletişim Sorumlusu Aslıhan Çılkadaroğlu, otelin hayırsever bir vatandaş tarafından LÖSEV'e bağışlandığını ve yaklaşık 1,5 aydır kullanıldığını söyledi.

Otelde 12 ailenin gönüllerince tatil yaptığını belirten Çılkadaroğlu, her hafta bir grubu ağırladıklarını ifade ederek, "Şu anda 5'inci grubu ağırlıyoruz. İlk kez böyle bir çalışma yapıyoruz. Ailelerimiz hiçbir ücret ödemeden tatil yapıyor." dedi.

Tedavisi bitmiş olan çocukları ve ailelerini ağırladıklarına vurgu yapan Aslıhan Çılkadaroğlu, şöyle konuştu:

"Otelde, tedavisi yeni bitmiş ya da çok önce bitmiş olan çocukları ve ailelerini ağırlıyoruz. Tüm yol masrafları yine LÖSEV tarafından karşılanıyor. Daha fazla bağışçıya ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bodrum'da da çok güzel karşılandık. Ailelerle burada kahvaltı yapıyoruz, denize girmek isteyenler giriyor, gönüllülerle gündüz saatlerinde oluşturduğumuz programlar var. Yoga ve heykel çalışmalarıyla ilgili gönüllü vatandaşlar bize destek verdi. Yüzme eğitimi de alıyorlar."

Ankara'dan gelen lösemili kız çocuğu annesi 32 yaşındaki Nazlı Özdağ ise zorlu bir tedavi süreci atlattıklarını ve LÖSEV'in kendileriyle yakından ilgilendiğini belirtti.

"Ödül gibi oldu"

İki yıllık tedavi sürecinin tamamladığını ifade eden Özdağ, "Bundan sonra aylık kontrollerimiz olacak. Şu anda burada çok mutluyuz. Tedavi bittikten sonra buraya gelmek çok güzeldi. Bize tam bir ödül gibi oldu." diye konuştu.

Lösemili çocuk annesi 46 yaşındaki Sevim Alp Azcan da 1,5 yıl süren bir tedavi ile yavrularının yavaş yavaş sağlığına kavuşmaya başladığını kaydetti.

LÖSEV ile hastane sürecinde tanıştıklarını ifade eden Azcan, "Her zaman yanımızda oldular. Onlara minnettarız. Kızım da mutlu ben de çok mutluyum. Hastalanmadan önce bir kez denize girmişti. Geçen yıl ilaçlardan dolayı girememişti. Bu yıl girebildiği için çok mutlu. Denizi çok seviyor." şeklinde konuştu.

Bağışçılar sayesinde Bodrum'da tatil imkanı bulduklarını belirten lösemili çocuk babası 31 yaşındaki Yaşar Kınık ise LÖSEV ile 2 yıl önce tanıştıklarını aktardı.

Kınık, "Çocuklarımızın aktiviteleri ve onlarla geçirilen zamanları çok güzel değerlendiriyorlar. Bize bu şansı tanıdılar. Yoksa kendi başımıza buralara gelme imkanımız da yoktu. Çocuklarımızın sağlığıyla da yakından ilgileniyorlar. Çocuklarımız iyileşsin, LÖSEV'de yaşasın istiyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim