Lord Browne BP’den istifa etti.

Lord Browne; özel yaşantısının  detaylarının bir gazete tarafından yayınlanmasını engelleyen yasal kayıt ortadan kalkınca BP’deki CEO görevinden istifa etti.

CEO olarak görevi devralacağı daha önceden açıklanmış olan Tony Hayward böylece bu görevi planlanandan 3 ay daha önce devralacak.

Lord Browne konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “BP’ye hizmet ettiğim 41 yıl boyunca iş yaşantımı özel yaşantımdan ayrı tuttum. Cinselliğimi her zaman özel kalması gereken kişisel bir olay olarak algıladım. Şimdi bir gazete grubunun benim özel yaşantımla ilgili iddiaların kamuoyuna aksettirilmesi gerektiği yönünde karar almış olamsı beni hayal kırıklığına uğrattı”

İngiltere’de yayınlanan The Dily Mail, Mail on Sunday ve Evening Standard gibi gazeteleri yayınlayan grup olan Associated Newspapers yayın grubu’na kendisiyle dört yıl ilişkisi olan Jeff Chevalier anlattı.

Lord Browne, “Bu iddialar tamamiyle yanlış ve gerçekdışıdır. Özellikle de BP’nin yönetimiyle ilgili uygunsuzluk yaptığım iddalarını tamamiyle reddediyorum” diyor.

Grup Başkanı Peter Sutherland ise Lord Browne’in Jeff Chevalier’in BP bilgisayar ve çalışanların kaynaklarından sınırlı istifade ettiği iddiaları hususunda şirketi bilgilendirdiğini söyledi.

Sutherland; Browne’in talebi üzerine yaptıkları incelemede şirketin kaynaklarının usulsüz kullanıldığı iddialarının doğru olmadığının anlaşıldığını belirtti.

Kaynak: Tony Gray/Lloyds List

Çeviri: DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim