Lojistikte büyüdüler İskenderun'a talipler

Bu yıl ikinci kez satışa çıkarılması beklenen İskenderun Limanı`na sürpriz bir talip çıktı. Ortadoğu'dan Avrupa'ya 177 TIR ile taşımacılık yapan Gaziantepli Eyüp Lojistik İskenderun Limanı'na talip olduğunu açıkladı

Lojistik sektöründe hızlı büyümesiyle dikkatleri üzerine çeken Eyüp Lojistik , bu yıl tekrar satışa çıkarılması beklenen İskenderun Limanı `na talip oldu. 2001 yılında 20 TIR ile lojistik sektörüne adım atan Eyüp Lojistik , bugün 177 TIR ile Avrupa `dan Ortadoğu `ya taşımacılık yapıyor. Bu yıl 1 Temmuz `da filoya 100 TIR daha ilave ederek kapasitesini büyütecek olan şirket İskenderun Limanı `nı alarak deniz bağlantısını da kurmak istiyor.

HEDEF İSKENDERUN

Eyüp Lojistik `in patronu Eyüp Bartık , ihaleye şimdiden hazırlanrak, strateji belirlemeye başlamış. İskenderun Limanı `nın şu anda atıl olarak bekletildiğinden dert yanan Bartık şunları söyledi: "Liman atıl duruyor. Bu limanın bir an önce özelleştirilerek faal hale getirilmesi gerekiyor. Bu liman faal olduğunda tüm Doğu ve Güneydoğu bölgesinin deniz nakliyesi bu limandan sağla -nabilir. Ayrıca bu liman, sadece Güneydoğu `nun değil, Irak , İran hatta kısmen Suriye `nin bile Avrupa `ya açıldığı kapı konumunda. Bu potansiyel atıl bekletilmemeli."

50 MİLYON YATIRIMLA UÇURURUZ

Bartık , "Biz Doğu ve Güneydoğu `nun yanısıra, Ortadoğu ülkelerine de taşımacılık yapıyoruz . Bu açıdan İskenderun Limanı `nı çok önemsiyoruz. ABD , Uzakdoğu ve Avrupa `nın bir bölümünden deniz yoluyla getirdiğimiz malları İskenderun limanına getirip oradan dağıtım yapmak istiyoruz. Aynı şekilde Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere çevre illerin nakliyesini de bu limandan gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Birçok il İskenderun `u tercih edecektir. Biz burayı alırsak ilk etapta 50 milyon dolarlık bir yatırımla çok verimli bir hale getirebiliriz. İhale tarihi açıklandığında resmi başvurumuzu da yapacağız" dedi.

Hedefi ilk beş içinde olmak

2001 yılında 460 bin YTL ciro yapan şirket 2007`yi 21 milyon YTL ile kapatmış. Bu yılki hedef ise yeni TIR`ların katılımıyla birlikte 25 milyon YTL `nin üzerine çıkmak. 2003 yılında sektördeki 800 firma içinde 120. sırada olan şirket, 2007`de 10. sıraya yükseldi. Şirketin bu yılki hedefi ilk 5 içinde yer almak.

Ekonomik krizi fırsata çevirdi

Eyüp Lojistik , 2001 yılında Türkiye ekonomik krizle boğuşurken kuruldu. Kriz bitip işler açıldığında, Eyüp Lojistik büyük bir potansiyele sahip olarak yeni fırsatları değerlendirdi. Eyüp Bartık , "Varlığımızı hissettirmek için 20 araçla başladık. 2003`e kadar aynı sayıyla devam ettik. İşler açılmaya başladığında biz hazırdık. Bu işte gelecek gördüğümüz için sonunda kazandıracağına inandık ve yatırımlara devam etmeye karar verdik."dedi

Yeni Şafak

Editör: TE Bilişim