(Ajanslar) ZONGULDAK’ta etkili olan fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle sandallar battı, ağaçlar yıkıldı. Zonguldak ile Kozlu Beldesi arasındaki sahil yolu, dalgaların getirdiği kum ve molozlarla trafiğe kapandı. 

TRABZON’da 20 metre yüksekliğindeki yön tabelası, şiddetli rüzgárın etkisiyle sahil yolu üzerine devrildi.

DÜZCE’nin Akçakoca İlçesi’nde hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle 10 balıkçı teknesi parçalanarak sulara gömüldü.

KOCAELİ’de 3 metrelik dalgalar yüzünden Eskihisar-Topçular (Yalova) arasındaki feribot seferleri iptal edildi. İzmit Körfezi’ne gelen gemilere hizmet veren Okan Denizcilik firmasının sahibi Asım Okan (57) şirketine ait büyük teknenin, pazar günü fırtına nedeniyle halat kopartıp, sürüklenmeye başladığını gördü. Yarımca sahilinden bir tekne tutup, fırtınanın sürüklediği gemisini kurtarmak için denize açıldı. Sürüklenen gemisine yetişen, halatlarını kontrol etmek isteyen Asım Okan, şiddetli fırtınanın etkisiyle denize düştü. Yanında bulunan kayın biraderi ve oğlu Hüseyin Okan, bir süre dalgalarla boğuşan Okan’ı can simidi atarak tekrar tekneye aldılar. Hemen kıyıya çıkıldı. Ambulansla hastaneye yetiştirilmek istenen 7 çocuk babası Asım Okan, kurtarılamadı.

BARTIN’da, 80 kilometre hızla esen fırtına limanda bir tekne ile çok sayıda sandalı batırdı.

İZMİR’in Foça İlçesi’nde fırtına balıkçı teknelerini ve yatları batırdı.

FETHİYE’de 4 balıkçı kayığı battı. İlçeye bağlı Bozyer Köyü’nde görülen hortum, korku ve panik yarattı. Yaklaşık 200 dönüm alandaki tüm seraları yıkan hortum, asırlık çam ağaçlarını ve elektrik direklerini de devirdi. Hortum nedeniyle bazı evlerin de çatıları uçtu.

FOÇA

Son yılların en şiddetli fırtınasının meydana geldiği turistik belde Foça’da tekneler battı ve büyük zarar gördü.

ZONGULDAK

Karadeniz’de dev dalgalara neden olup balıkçı teknelerine zarar veren fırtına yüzünden, kentte elektrik direkleri de devrildi.

Editör: TE Bilişim