İstanbul'da lodos deniz ulaşımını etkiliyor

İstanbul'da şiddetli lodos nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı iç hat deniz otobüsü ve şehir hatları seferleri ile bazı dış hat feribot seferleri iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy ile Kartal-Yalova iç hat deniz otobüsü seferleri yapılamıyor. Şehir hatlarında ise sadece Bostancı-Adalar seferleri iptal edildi.

Lodos nedeniyle saat 10.45'de yapılması beklenen Pendik-Yalova ile Yalova-Pendik dış hat feribot seferleri ile 11.30'da yapılacak olan Yenikapı-Yalova, Yalova-Yenikapı feribot seferleri karşılıklı olarak iptal edildiği bildildi.

İDO'nin diğer seferlerinin sürdüğü kaydedildi.

-ŞİLEP VE TANKERLER ŞARKÖY'DE DEMİRLEDİ-

Bu arada boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 66 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, gece saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına ve sağanak nedeniyle geceyi Tekirdağ'ın Şarköy sahillerinde geçirdi.

Fırtınanın sabah saatlerinde etkisini azaltmasıyla 51 şilep ve tanker Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket etti. 15 gemi ise hava koşullarının daha iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

Fırtına ve yağmur, balıkçıları da olumsuz etkiledi. Balıkçılar denize açılamazken, denizde olan balıkçılar da Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına demirledi.

Editör: TE Bilişim