Lodos Ege ve Marmara'yı vurdu

Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Gökçeada-Kabatepe, Lapseki-Gelibolu, Bozcaada-Geyikli arasındaki araba vapuru ile Çanakkale-Gökçeada deniz otobüsü seferleri durduruldu.
Çanakkale'de etkili olan lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan kuvvetli lodos nedeniyle Gökçeada-Kabatepe, Lapseki-Gelibolu, Bozcaada-Geyikli arasındaki araba vapuru ile Çanakkale-Gökçeada deniz otobüsü seferleri geçici olarak durduruldu.

Çanakkale ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, etkili rüzgar nedeniyle seferlerin iptal edildiğini belirtti.

Yetkililer, boğaz hattındaki Çanakkale-Eceabat seferinin ise şu an için normal olarak sürdürüldüğünü, lodosun şiddetinin akşam saatlerinde 110 kilometreye ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

İDO İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) bazı seferleri şiddetli lodos nedeniyle iptal edildi.

Alınan bilgiye göre, Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Kartal-Yalova, Kabataş-Adalar-Bostancı hatlarındaki deniz otobüsü seferleri, şiddetli lodos nedeniyle gerçekleştirilemiyor.

Ayrıca Bostancı-Adalar ve Kabataş-Adalar hatlarında da vapur seferleri yapılamıyor.

İZMİR

İzmir'de şiddetli lodos nedeniyle arabalı vapur seferleri iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şiddetli lodos nedeniyle Bostanlı-Üçkuyular hattı arabalı vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Vapur seferlerine yarın başlanacağı kaydedildi.

BURSA

Bursa'da etkili olan şiddetli lodos, yaşamı olumsuz etkiliyor.

AA muhabirinin meteoroloji istasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kentte dün geceden itibaren etkisini gösteren ve saatteki hızı 65 kilometreye kadar ulaşan fırtına şeklindeki lodosun, yarın öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, yarın öğleden sonra lodosun yerini yağışın alacağını, yağışların da pazartesi gününe kadar aralıklarla, pazartesi günü ise karla karışık olmasının beklendiğini belirttiler.

Bu arada, lodos nedeniyle merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'ndeki iki katlı bir evin sac ve profilden yapılı yaklaşık 80 metre kare büyüklüğündeki çatısı uçtu.

Eve yaklaşık 100 metre mesafede bulunan 8 katlı apartmana ve sokaktaki elektrik direklerine çarpan çatı, daha sonra Necati Gençer'e ait park halindeki 16 LP 180 plakalı ticari aracın üzerine düştü.

Ölen ya da yaralanın olmadığı olayda, apartmanda, elektrik direklerinde ve ticari araçta hasar meydana gelirken, Kanalboyu Caddesi kısa süreli araç trafiğine kapandı.

Vatandaşlar, çatının düşmesi sırasında yoldan kimsenin geçmemesinin şans olduğunu, aksi durumda büyük bir felaketin yaşanabileceğini söylediler.

UYARI

Batı bölgelerinde kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli lodos fırtınası bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz Bölgesi'nde yarın saat 06.00'ya kadar kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli lodos fırtınasının beklendiği bildirildi.

Vatandaşlar ve ilgililer, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi risklerine karşı uyarıldı.

Editör: TE Bilişim