Informa LNG gemileri konferansında söz alan danışman Keith Bainbridge’in belirttiğine göre, yeni gemilerin ilk yüklerini yükleyebilmeleri için OCIMF (Oil Companies International Marine Forum – Uluslararası Petrol Şirketleri Deniz Forumu) Gemi Denetleme Raporu Programı’nın (Ship Inspection Report Programme - SIRE) denetiminden geçmek zorunda olmaları ve dolayısıyla ilk SIRE denetimine kadar taşıma yapamayarak boşta kalmaları milyonlarca dolarlık bir kayba neden olmaktadır. Bainbridge, petrol şirketlerinin SIRE’yi güvenliği sağlamak amacıyla kullandığını; fakat sıvılaştırılmış doğalgaz gemilerinin iyi eğitilen mürettebatıyla zaten en yüksek güvenlik standartlarına sahip olduğunu, dolayısıyla SIRE’nin bu konuda çok az bir katkısının olduğunu savunmaktadır. Bainbridge bu sebeple, SIRE’nin bir an evvel yürürlükten kaldırılmasının LNG gemilerinin yararına olacağını ileri sürmektedir.

Mitsui OSK Lines müdürü Ed Carr ve Bernhard Schulte gemi yönetimi şefi David Furnival da LNG gemileri mürettebatının en yüksek standartlarda eğitildikleri hususunda Bainbridge ile hemfikir olmakla beraber, Schulte LNG gemilerinin popülerliğinin artmasıyla birlikte gemilerin önümüzdeki yıllarda mürettebat sıkıntısıyla karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıda bulunmuştur.

(08.03.2013 tarihli Lloyd’s List gazetesinde yayınlanmış olup, Türkçe çevirisi Deniz Ticaret Odası tarafından yapılmıştır.)

Editör: TE Bilişim