Yeni bir formata kavuşan “Lloyd’s List Türk Denizcilik Ödülleri 2009” için aday gösterimleri başladı

Four Seasons Hotel  Istanbul at the Bosphorus’da 20 Mayıs 2009, Çarşamba günü gerçekleşecek olan Lloyd’s List Türk Denizcilik Ödülleri 2009’un adaylık süreci başladı.

Uluslararası denizcilik sektöründe kabul görmüş bu organizasyon, geçtiğimiz iki yılda Türk denizciliğinde üstün başarı gösteren Türk firmalarını ve sektöre katkıda bulunan şahsiyetleri Lloyd’s List Başarı Ödülleri ile onurlandırdı.  Ödül kazanan büyük, küçük birçok şirketin yanı sıra, sektöre ömür boyu emeği geçen Cengiz Kaptanoğlu ve Kaptan Altay Altuğ’a da birer şükran plaketi sunuldu.

Bu yıl yeni prestijli bir formata kavuşan ödül töreninde, bir kez daha sektördeki ayrıcalıklı başarılar, yenilikçi ve öncü yaklaşımlar ve ömür boyu hizmet ödüllendirilecek. Lloyd’s List tarafından 2007 yılında başlayarak geleneksel hale getirilen Türk Denizcilik Ödülleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2009 yılındaki törenle de uluslararası arenada Türk Denizciliği’ne dikkat çekecek.

Informa Grubu’ndan Türk Denizcilik Ödülleri sorumlusu Peter Attwater, “Ayrıcalıklı performans sadece iyi zamanlarda değil, ticaretin, iş yapmanın daha zorlu olduğu  dönemlerde de ortaya çıkıyor. Bu tür üstün çabalar özellikle ödüllendirilmeli” dedi.

“Mekan ve format olarak değişikliğe gitme zamanı geldiğine inandık. Öğle yemeği ve tören, katılımcılara sektörün ileri gelen simalarıyla bir araya gelerek paylaşımda bulunma imkanı verecek.  Ayrıca İstanbul’un yeni gözde mekanı Four Seasons’da gerçekleşecek törene eşleri ile birlikte katılarak, ödül sahiplerini kutlama fırsatı da bulacaklar.

Lloyd's List Türk Denizcilik Ödülleri 2009 Deniz Ticaret Odası’nın yanı sıra birçok denizcilik derneği tarafından da destekleniyor, tüm bu desteğe minnettarız.

Geçtiğimiz yıllarda ve bu yıl uluslararası arenada tüm dikkatleri üstüne çeken Türk Denizcilik Ödülleri’ni destekleyen sponsorlarımıza da süregelen katkıları nedeniyle teşekkür etmek isterim. Türk Denizcilik camiasını bir kez daha ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz,” dedi.

2009 Ödülleri

Ödül kategorilerine, sektörde fark yaratan genç Türk yöneticilerin başarılarını da  gündeme taşıyacak yeni bir kategori eklendi. Yeni Nesil Ödülü, 35 yaş altındaki armatörlük, gemi işletmeciliği, gemi alım-satım aracılığı yapan ya da diğer denizcilik konularında faaliyet gösteren Türk yöneticiyi hedefliyor.

Bu yılın ödül kategorileri: Yılın Kuru Dökme Yük Armatörlük Şirketi, Yılın Tanker Armatörlük Şirketi, Yılın Gemisi (ClassNK sponsorluğunda), Yılın Tersanesi (Bureau Veritas sponsorluğunda), Yılın Yat İnşa Şirketi, Yılın Denizcilik Finansman Şirketi, Yılın Limanı/ Terminali, Yılın Eğitim ve Öğrenim Ödülü, Yılın Denizcilik Servis Şirketi (Yan Sanayi), Güvenlik ve Çevre Koruma Başarı Ödülü (Lloyd’s Register sponsorluğunda), Yılın Denizcilik Şahsiyeti, Türk Denizciliği’nde Yeni Nesil Ödülü ve Ömür Boyu Başarı Ödülü olarak belirlendi.

Tüm kategoriler için aday gösterilecek şirket, kuruluş ve şahıslar sektörde uzman üyelerden oluşan bağımsız bir panel tarafından değerlendirilerek, seçilecek.

www.lloydslist.com sitesinde Awards linkinde,  “2009 Turkish Shipping Awards” seçeneğindeki form doldurularak adaylar belirlenebilecek. Türk Denizcilik Sektörü’nden herkes bir meslektaşı ya da çalıştığı kuruluşu aday gösterebilecek; jüri ise adayların oy sayısına bakmaksızın kişi ya da kuruluşun nitelikleri ve sektöre sağladığı katkıyı değerlendirerek karar verecek.

Editör: TE Bilişim