İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Elemanlarından Kaptan/Y. Müh. Ramazan AÇIKGÖZ AB Projesi kapsamında Litvanya'da Denizcilik Akademisinde ziyaretlerde bulundu.

Bu ziyaretler çerçevesinde Kaptan/Y.Müh. Ramazan AÇIKGÖZ,  Akademinin Rektörü Prof. Dr. Viktoras Senşila ve Akademik işlerden sorumlu yardımcısı Doç.Dr Inga Bartuseviçiene ile görüşmeler yapmıştır. Ayrıca deniz eğitim merkezinin sorumlusu Doç Dr. Kaptan Ricardas Zaşeckis  ile de bilgi alışverişi ve tecrübelerin aktarılması noktasında  görüşmeler yapmıştır.

Akademinin Seyir Bölüm Başkanı Kaptan Arturas Virketis ile de görüşmelerde bulunmuştur. 

Bunun yanında Seyir Bölüm Başkanlığının izni ile akademinin öğrencilerine 2 akademik ders saati Gemi Teorisi ve inşaası dersini vermiştir. 

Ders kapsamında gemi boyutlandırması ve temel teorisi bilgileri öğrencilere aktarılmıştır. Ramazan AÇIKGÖZ proje kapsamında yapılan ziyaretlerle ilgili olarak;DenizHaber'e şunları söyledi:

"Ziyaret Türk denizciliği ve Türk gemiadamlarının uluslararası standartlarda yetiştirilmesi açısından çok faydalı olmuştur. Bu ziyaretlerin karşılıklı olarak periyotlarının artarak devam edeceğini ve bir Türk denizcisi olarak bu yolda tüm desteğimi ve enerjimi esirgemeyeceği de belirtmek isterim. Ayrıca bir Türk denizcisi olarak; AB üyesi olmak için görüşmelerin devam ettiği bu ortamda denizciliğimizin AB'de yerini almış olduğu izlenimi beni memnun etmiştir. Bu kapsamda nacizane bir katkımın olması da beni ziyadesiyle memnun etmiştir. En içten duygu ve düşüncelerimle Litvanya'dan Tüm denizcilik camiasını saygıyla selamlarım. Hazırladığım ve ajans tarafından kabul edilen proje kapsamında bana mali destek ve bu ziyaret fırsatını veren AB ajansına ve desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın hocam Prof. Dr. Yunus SÖYLET başta olmak üzere; İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın hocam Prof. Dr. Süleyman TANYOLAÇ'a ve Bölüm Başkanım Sayın hocam Prof Dr. Güler ALKAN'a ve yine bu kapsamda Sinoplu İşadamları Derneği(SİAD) eski Başkanı ve Atılım Denizcilik ve Gemiadamı Yetiştirme Kursu sahibi Sayın Nihad ÖNDER beyefendiye ve bu  nazik davetleri için Rektör Prof. Dr. Viktoras Senşila ve Yardımcısı Doç.Dr Inga Bartuseviçiene'ya, Kaptan Arturas Virketis'e, Doç Dr. Kaptan Ricardas Zaşeckis'a, Proje departman sorumlusu Sayın Tatjana Lysenko'ya ve ziyaretim esnasında bana yardımcı olan tüm öğretim elemenları ve idari personeline şükranlarımı ve saygılarımı sunarım." 

Editör: TE Bilişim