Roder Yönetim Kurulu Üyesi Yüksekgönül: "İskenderun Ekonomisinin Hareketlenmesi için Limanın Harekete Geçirilmesi Şart"

Ro-Ro İşletmecileri ve Kombine Taşımacıları Derneği (RODER) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yüksekgönül, İskenderun ekonomisinin hareketlenmesi için limanın harekete geçirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, hükümetin bu yöndeki çalışmalarının umut verici olduğunu söyledi.

Yüksekgönül, İskenderun'un gelişmesi ve bölgenin hareketlenmesi noktasında İskenderun Limanı'nın mutlak suretle özelleştirilmesi, konteynır terminali kurulması ve nakliye sektörünün canlanması gerektiğine vurgu yaptı.

İskenderun'un çok stratejik bur konuma sahip olduğuna dikkat çeken Yüksekgönül, "Ortadoğu'ya en yakın liman İskenderun Limanı'dır. Demiryolu, otoyolu ve hava yoluna çok yakın olması bu bölgeyi daha cazip hale getirmektedir. Özellikle Güneydoğu'daki yüzlerce kamyoncu ve nakliyeci dört gözle limanın harektlenmesini beklemektedir. Şu an hükümetin çalışmalarını takip ediyoruz ve iş adamları olarak geleceğe güvenle bakıyoruz." dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nın modernize edilmesi ile sınır kapısındaki giriş çıkışların daha da rahatladığını ifade eden Yüksekgönül, "İskenderun'un en önemli sorunu limanın bir an önce özelleşmesi, bu konuyu her platformda üzerine basa basa söylüyoruz ve konunun takipçisi olduğumuzu da belirtiyoruz. İskenderun'un ekonomik yönden kalkınması, limanın özelleşmesi, İskenderun Arsuz yolunun bir an önce bitirilmesi için sivil toplum kuruluşlarına, iş adamlarına ve siyasi partiler olmak üzere herkese görevler düşmektedir. Bu konuda herkes çaba sarf etmeli" şeklinde konuştu.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim