Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Erdemir limanına yük boşaltan Comorros bayraklı ST Philip adlı gemi, limandan 6 mil açıldıktan sonra SOS sinyali verdi. Liman Başkanlığı ve İl Afet Müdürlüğü harekete geçti.

Ereğli’ de gece saatlerinde hareketli saatler yaşandı. Erdemir limanına yanaşan ve yükünü boşalttıktan sonra yola çıkan 1980 yılı yapımı 86 metre uzunluğundaki  kuru yük gemisi ST Filip, 6 mil açıkta SOS sinyali verdi.

Alınan sinyal sonrasında Liman Başkanlığı ve özel acente römorkörleri harekete geçti.

 Gemiye ulaşan ekipler verdikleri ilk bilgide geminin makine dairesinin bilinmeyen bir nedenden dolayı su almaya başladığı ve SOS sinyalin bu nedenle verildiği öğrenildi.

Motorları duran geminin mürettebatının su alan bölümü kendi imkânlarıyla tamir ettikleri ve römorkörlerin gemiyi Ereğli ya da Alaplı limanı içine getirmek için çalışmalara başladığı öğrenildi. Zonguldak İl Afet ve Acil durum Müdürlüğüne bağlı Dalgıç ve kurtarma ekipleri de haberin iletilmesinin ardından Ereğli Liman İşletmesine geldi.

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve Liman Başkanı Nevzat Direk, durum değerlendirmesi yaparken gemi ile ilgili bir açıklama yapılmadı

Editör: TE Bilişim