Uluslararası Mersin Liman İşletmesi'ndeki taşeron firmanın kapanmasıyla 11 aydır işsiz olduklarını belirten bir grup işçi, sorunları ile ilgilenilmediğini öne sürdükleri Liman-İş Sendikası'nda oturma eylemi başlattı.

Mersin Tren Garı civarındaki sendika binasında oturma eylemini sürdüren işçiler, bir arkadaşlarını kapıya nöbetçi koyarak yönetimden kimsenin içeri girmesine izin vermiyor. Oturma eyleminin yanı sıra sendika binasının balkonuna çıkarak slogan atıp pankart açan işçiler, seslerini duyurmaya çalışıyor.

Arkadaşları adına açıklama yapan işçilerden Atilla Kanbul, Mersin Limanı'ndaki taşeron firmanın kapanmasıyla 11 aydan bu yana işsiz olduklarını belirtti. Bütün çabalara ve verilen sözlere rağmen arkadaşlarının işe alınmadığını öne süren Kanbul, Liman-İş Mersin Şubesi’nin sorunları ile ilgilenmediğini söyledi. Bu nedenle arkadaşları ile sendika binasında oturma eylemi başlattıklarını ifade eden Kanbul, sorunlarının çözülmediği takdirde sendika yönetimi ile görüşmeyeceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim