Liman yatırımları ile büyüme hız kazanacak

Bankalarla yaşanan sıkıntılar yüzünden uzun süre yer satışı yapamadıklarını belirten ALOSBİ Başkanı Akkan, "Borçların büyük kısmı ödendi. 60 tapu verdik. Birçok yatırımcı ile görüşmeler sürüyor" dedi

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Başkanı Atıl Akkan, bankalarla yaşadıkları sıkıntılar yüzünden uzun süre yer satışı yapamadıklarını ama şimdi borçların büyük kısmı ödendikten sonra yatırımların hızlandığını belirtti. Akkan, "60 tapu verdik. Birçok yatırımcı ile görüşmeler sürüyor" dedi.

ALOSBİ'nin lojistik avantajı nedeniyle yatırımcıların gözbebeği haline geldiğini, devam eden liman yatırımlarının tamamlanması ile büyümenin de hızlanacağını vurgulayan Atıl Akkan, "Artık ALOSBİ büyük bir ivme kazandı. Kuzey Ege Çandarlı Limanı ve Petkim Limanı ile çevredeki liman yatırımlarının tamamlanmasıyla ALOSBİ daha da hızlı büyüyecek. Yatırımcılar ek maliyetlerden kaçmak için limanlara ve depolama alanlarına yakın yerleri tercih ediyor. ALOSBİ de Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na 14, Aliağa limanlarına 9 km mesafede yatırımcıları bekliyor" dedi.

ALOSBİ yönetimi ile bölgeye üye olan firmaların geçtiğimiz günlerde Aliağa Ticaret Odası'nda (ALTO) bir araya gelerek bölgenin sorunları ve bunların çözümü için yapılacakları tartıştığı toplantıda konuşan Akkan, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın yapımında sona yaklaşıldığını vurguladı.

Petkim'in de liman yatırımları bulunduğunu ve ALOSBİ'nin lojistik anlamda çok avantajlı bir duruma gelmeye başladığını ifade eden Akkan, "Bankalarla sorunları çözmemizin hemen ardından bankalara olan borcun büyük bir kısmını ödedik. 60 tane tapu verdik. Yatırım yapmak isteyen ve önemli ölçüde alana ihtiyacı olan firmalarla da görüşmelerimiz hızla sürüyor" dedi.

Parlayan yıldız

ALTO Başkanı ve ALOSBİ Başkan Yardımcısı Adnan Saka ise, ALOSBİ'nin üyeleri ile ilk kez bir araya gelindiğine dikkat çekerken şunları söyledi; "ALOSBİ'de bulunan üyelerimizin yaşadığı sıkıntılar, beklentileri ve önerileri bizim için oldukça önemli. İstedik ki odada bir araya gelelim ve sorunlarımızı, gelişmelerimizi karşılıklı tartışalım. ALOSBİ ve Aliağa Türkiye'nin parlayan yıldızı oluyor. Ağır sanayisiyle, kimya sanayisiyle, enerji sektörüyle, demir çelik firmaları ve gemi sökümüyle, limanları ve organize sanayi bölgesi ile Aliağa büyüyor, gelişiyor ve ülke ekonomisine daha büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.

Lojistikte dev zirve Ekim'de

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, "ALTO olarak bölgenin önemini vurgulamak, Aliağa ve ALOSBİ'nin uluslararası bilinirliğini, etkinliğini artırmak için 12 Ekim 2013'te "Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'ni planladıklarını söyledi.

ALOSBİ Başkan Yardımcısı da olan Saka,, "Zirveye 5'in üzerinde farklı ülkeden ve bakanlık düzeyinde katılım olacak. Doğru planlamalarla, etkili projelerle inanıyoruz ki ALOSBİ de Aliağa da uluslararası etkinliği olan bir ilçe durumuna gelecektir" dedi.

Editör: TE Bilişim