“Liman ve Tersane Bölgelerinde Yangın ile Mücadele Teknikleri ” konulu seminer 27 Eylül 2011 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin, Hollanda NEA Ulaştırma Araştırmaları ve Eğitim Kurumu ile birlikte yer aldığı “Lojistik ve İntermodal Taşımacılık Alanında Hollanda ile Türkiye arasında Bilgi Değişimi” (Dutch-Turkish Knowledge Exchange in the Field of Logistics and Intermodal Transport) başlıklı proje kapsamında, “Liman ve Tersane Bölgelerinde Yangın ile Mücadele Teknikleri ” konulu seminer 27 Eylül 2011 tarihinde 10:00-17:00 saatleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenecektir.

Seminerin amacı, liman ve tersane bölgelerinde oluşabilecek yangın ve afetler sonrası yangınlar ile mücadele teknikleri konusunda bilgi paylaşımında bulunmak, kara ile deniz yangınları mücadele teknikleri arasındaki farklılıkları inceleyerek, katılımcılar ile sektör temsilcileri arasında bilgi alış-verişinde bulunarak son gelişmeleri paylaşmak ve sektördeki işbirliğini arttırmaktır.

Semineri Hollanda, STC B.V. Ulaştırma Araştırmaları ve Eğitim Kurumu Proje Müdürü ve Rotterdam Liman Bölgesi Gönüllü İtfaiyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Kaptan Bryan Visser verecektir. Bryan Visser eğitimini Royal Maritime Institute de tamamlamış ve 10 yıl Avrupa iç sularında tanker tipi gemilerde kaptan olarak çalışmıştır. STC B.V Ulaştırma Araştırmaları ve Eğitim Kurumu’nda STCW konularında eğitmenlik ve danışmanlık görevi yanı sıra,. STCW ve Off-Shore Eğitimleri Merkezi sorumlusu olarak görevine devam etmekte olan Visser; 2005 yılında İngiletere deki Fire Service College de aldığı eğitim sonrası Rotterdam Liman İtfaiyesinde gönüllü er olarak katılmış ve Liman Yangınları konusunda uzmanlaşmıştır. Off-shore yangınları ve liman yangınları konularında eğitimler vermektedir.

Konu ile alakalı, akademisyen ve kamu kurumlarının yanı sıra, denizcilik ve liman işletmelerinin önde gelen temsilcilerinin katılımlılarının beklendiği seminer vasıtası ile deniz yangınları ile mücadele teknikleri konularında son gelişmelerin paylaşılması neticesinde bu konularda gerek hizmeti verenler ve gerekse de bu hizmeti alanlar için önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Editör: TE Bilişim