Liderlerden Bayram mesajı
"EN BARIŞÇI TOPLUMLARDAN BİRİYİZ"

Resim ANKARA -Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk toplumunun, yeryüzünün en barışçı, en merhametli, en diri toplumlarından biri olduğunu belirterek, Türkiye ve Türk toplumunun bugün, sadece kendi mutluluğu ve huzuru için değil, bütün insanlığın barış ve adalet içinde yaşaması için yeryüzünün her bölgesine merhamet ve şefkat elini uzatan bir ülke ve toplum olduğunu bildirdi.

Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Ekonomik krizlerle, siyasi ve sosyal sorunlarla dünya kamuoyunda yer aldığımız sancılı, sıkıntılı günler artık geride kalmıştır" diyen Gül, "Şimdi, her geçen gün gelişmekte olan demokrasisine paralel olarak ekonomisi büyüyen, adaleti bütün bölgelerine yaygınlaştıran, bütün kentleriyle birlikte kalkınan, dostluk elini uzattığı herkesten istediği karşılığı alan bir Türkiye var" ifadelerine yer verdi.

 TBMM Başkanı Köksal Toptan: ''Farklılıklarımızı çatışma ve kavga nedeni olarak değil, zenginlik kaynağı olarak görmeli ve toplumsal uzlaşmamızı artırmaya gayret etmeliyiz.'' Toptan, bayramı yaşamanın sevinci ve huzuru içerisinde bulunulduğunu, milletin bir kez daha kardeşlik, dostluk ve yardımlaşma duygularını pekiştireceğini ifade etti.

ResimBaşbakan Erdoğan:  ''Bugün karşı karşıya bulunduğumuz zorlukları, birlik ve beraberliğimize kasteden terör belasını aştığımız takdirde, bizi cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği medeniyet hedeflerinden alıkoyacak hiç bir engel yoktur, olmayacaktır.''

Vatandaşların bayramını kutlayan Erdoğan,  mesajında, ''Zor günlerimizde de, iyi günlerimizde de hep aynı insani duruşu sergiledik, aynı hakkaniyetli tavrı gösterdik.  Çünkü bu duruşun altında bizim sevgi medeniyetimizin kadim değerleri var. O sağlam temeller üzerinde duruyoruz. Yunuslar, Mevlanalar, Hacı Bektaşlar hep aynı bereketli toprakların meyveleridir. Cami, kilise ve havrayı yan yana hoşgörü içinde yaşatan yüzlerce yıllık tarihi tecrübesi Türkiye'yi, çağımızın en büyük küresel barış projesi olan Medeniyetler ittifakının sembol ülkesi haline getirmiştir'' dedi.

ResimCHP Genel Başkanı Deniz Baykal: ''Kurban bayramını bugüne kadar, İslamiyet'in en özgür, en akılcı, en ileri, en güzel yaşandığı, İslamiyet'le demokrasinin, İslamiyetle laikliğin, İslamiyetle özgür kadın anlayışının en iyi şekilde bağdaştırıldığı Türkiye'mizde yaşıyor, kutluyoruz.''

Baykal, bayramların barış, kardeşlik, dostluk, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma günleri olduğunu belirterek, bu değerlerin ancak özgür, demokratik ve laik cumhuriyetlerde yaşatılabileceğini, savunulup korunabileceğini belirtti. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim