Rus milyarder Roman Abramoviç’in 113 metre uzunluğundaki ’Le Grand Bleu’ isimli ultra lüks yatı bakım ve ikmal için Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne geldi.

2 kaptan ve 8 personelin bulunduğu Le Grand Blue, saat 15.00 sıralarında Marmaris Körfezi açıklarında demirledi. Gümrüğün bulunduğu Marmaris Limanı’nın boşaltılmasının ardından yat buraya demirledi. Netsel Marina’daki tekne bakım istasyonlarından bir grup personel lüks yata gidip, bir süre kaptanla görüştü.

Teknenin dışından inceleme yapılarak, arızalı yerleri tespit edildi. Yattaki su sporları aletleri dışarı çıkartılıp, bakımları yapıldı. Hummalı bir çalışmanın sürdüğü yatın yakıt ve gıda ikmali yapıldıktan sonra pazar günü Akdeniz’e açılacağı, Afrika’nın bir liman şehrinden Abromoviç’in dostlarını alıp, İtalya’ya geçeceği öğrenildi.

2000 yılında inşa edilen 3 yıl sonra da yenilenen 4 katlı yatta, sürat teknesi, helikopter, mini denizaltı, jet-ski, kano, sörf gibi su sporları ekipmanları bulunuyor. İngiliz Chealse Takımı’nın da sahibi olan Rus işadamı Abromoviç’in 168 metrelik ’Eclipse’ isimli yatı ise geçen hafta Muğla’nın bodrum İlçesi’ne gelmişti.

Editör: TE Bilişim