Latin ressamın gözünden İstanbul...

Latin ressam Andrés Flores Zárate’nin İstanbul kültürünü yansıttığı “Yeni Hayattan Portreler” başlıklı resim sergisi, Yeni Kadıköy İskelesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul'un deniz ulaşımına yaptığı yatırımların yanı sıra kentin kültür sanat yaşamına desteğini sürdüren İDO, Latin ressam Andrés Flores Zárate’nin çalışmalarının yer aldığı “Yeni Hayattan Portreler” resim sergisini, 20 - 31 Ağustos tarihleri arasında Yeni Kadıköy İskelesi’nde sergiliyor. 
 
Turistik amaçla geldiği İstanbul’dan ayrılamayıp burada yaşamaya karar veren sanatçının çalışmaları ağırlıkla bir İstanbul klasiği olan vapurları, martıları ve daha pek çok öğesiyle İstanbul’la özleşen motiflerden oluşuyor.

Yeni Kadıköy İskelesi’ndeki Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ve İDO yolcularının beğenisine sunulan “Yeni Hayattan Portreler” sergisi, Latin ressam Andrés Flores Zárate’nin İstanbul ve İstanbul’da yaşanan İslam kültürünü yansıtan 40’a yakın eseri içeriyor. Çalışmalarında İstanbul’un mimari yapısı ve mistik dokularıyla İstanbul camilerini yansıtan sanatçı, resimleriyle Türkiye’yi tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Yeni Kadıköy İskelesi Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’nde 11 gün süreyle sergilenecek olan eserler, 10.00- 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Andrés Flores Zárate hakkında

Küçük yaşlarda resim yapmaya başlayan Andrés Flores Zárate 1972’de Şili’nin Santiago şehrinde dünyaya geldi. Sanatçı 21 yaşına geldiğinde açtığı ilk büyük resim sergisiyle sanat camiasının ilgisini çekmeyi başardı. Avrupa’ya seyahati  ve sonraki sergileriyle sanat alanında elde ettiği  başarılarının yanı sıra manevi huzur arayışını da sürdüren sanatçı, 2007’de Türkiye’ye geldi. Arayışlarını İstanbul’da noktalayan sanatçı  Müslümanlığı tercih ederek, sanatını kent kültürü ve mistik dokusu üzerine biçimlendirmeye başladı. Sanatçının “Yeni Hayattan Portreler” başlıklı resim sergisi, Zárate’ nin bu yöndeki çalışmalarının en önemli örneklerini içeriyor. 

 

Editör: TE Bilişim