KYOTO'yu Türkiye de İmzalayacak

ANKARA - Cumhurbaşkanı vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, küresel ısınmanın, en önemli sorun olduğunu, başta ''Kyoto Protokolü'' olmak üzere, pek çok anlaşma, protokol, toplantı ve konferansa rağmen, yerkürenin ısınmaya devam ettiğini belirterek, ''Kyoto Protokolü'nü zannediyorum yakında Türkiye de imzalayacak'' dedi.
Çalışmalarını tamamlayan küresel ısınmanın etkileri ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi konusunda kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, raporunu Toptan'a sundu.
Komisyon Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, verilen 12 araştırma önergesinin birleştirilerek komisyonun kurulduğunu, 4 ay boyunca başta üniversiteler, sivil toplum örgütleri olmak üzere 39 kurum ve kuruluşu dinlediklerini anlattı.
Öztürk, 3 bölge ve 7 ilde incelemelerde bulunduklarını dile getirerek, mevcut durumun tespit edildiği ve alınması gereken önlemlerin sıralandığı yaklaşık 450 sayfalık bir rapor hazırladıklarını belirtti.
Türkiye'nin, küresel ısınmadan etkilenmeye başladığına işaret eden Öztürk, daha önce bu ısınmadan İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu etkilenirken, buna Akdeniz, Ege ve Trakya'nın da eklendiğini söyledi.
Köksal Toptan, meclisin ülkenin çok önemli sorunuyla ilgili ciddi bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade ederek, küresel ısınmanın, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli sorunu olma özelliğini koruduğuna işaret etti.
Toptan, farkında olmadan dünyanın ciddi bir felakete doğru gittiğini ifade ederek, dünyanın insanoğluna verdiği kaynakların, hoyratça kullanıldığını ve harcandığını bildiklerini söyledi. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim